Metrobüs durağında şüpheli çanta

Metrobüs durağında şüpheli çanta

İstanbul'da Perpa durağındaki şüpheli paket polis ekiplerini alarma geçirdi.

Metrobüsler duraktan transit geçerken, yapılan incelemenin ardından polis, durağın üstündeki çantaları aldı. Çantaların boş çıkmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

E-5 Karayolu Darülaceze-Perpa metrobüs durağının üzerine bırakılan 3 adet sırt çantasından şüphelenen vatandaşlar, durumu görevlilere bildirdi. İhbar üzerine olayyerine gelen polis, çantaların bulunduğu bölümü güvenlik şeridi çekerek kapattı. Bunun üzerine yetkililer duraktaki vatandaşları tahliye etti. Durumdan haberdar olanmetrobüs sürücüleri ise duraktan transit geçerek bir sonraki durağa gitti.

Durağın tamamen boşaltılmasının ardından polis, çantalarda uzaktan bir inceleme yaptı. Bu esnada durağa yaklaşan metrobüslerin, görevlilerin uyarısıyla transit geçilmesi sağlandı. Polis, yaptığı incelemenin ardından mesai arkadaşının yardımıyla durağın üstüne uzanarak çantaları bir bir yere attı. Ardından da polis ve görevliler çantaları inceledi. Yapılan incelemenin ardından çantaların içerisinin boş olduğu öğrenildi. Boş çıkan çantalar duraktaki güvenliğe götürüldü. Çantaların boş çıkmasının ardından vatandaşlar rahat bir nefes alırken metrobüs seferleri de normale döndü. Polis çantaları durağın üstüne bırakan şahıs veya şahısları belirlemek için çalışma başlattı.