Nusaybin ve Tunceli'de 3 şehit

Nusaybin ve Tunceli'de 3 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu. Bir acı haber de Tunceli'den geldi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 uzman çavuş ile 1 polis memuru şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Bir acı haber de Tunceli'den geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesi Çağ Çağ Caddesi'nde operasyona çıkan askerlere yönelik el yapımı patlayıcılı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi de yaralandı.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Saldırıda şehit olan uzman çavuşun yanı sıra ağır yaralanan ve Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan polis memuru da doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırıda 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı ve Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralıların durumlarını iyi olduğu ifade edildi. Bugün 1 asker ile 1 polisin şehit olduğu Nusaybin'de güvenlik güçleri PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

TUNCELİ'DE BİR ŞEHİT

Tunceli’de, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu'ndan operasyona çıkan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşte, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılardan biri olay yerinde şehit olurken, diğer yaralı askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye çok sayıda özel harekat timleri sevk edildi.

DHA