Palu ailesi davasında karar çıktı

Palu ailesi davasında karar çıktı
Güncelleme:

Kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen davada, tutuklu sanık Tuncer Ustael ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis, diğer tutuklu 5 aile üyesi ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, Meryem Tanhal'ın, Tuncer Ustael tarafından ısrarlı şekilde dövülmesi, aç soğukta bırakılması sonucu eziyet çektirerek öldürüldüğü kanaatine vararak, Tuncer Ustael'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Merhem Tanhal'ı ağaca bağlaması nedeniyle 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılmak' suçundan 4 yıl, Meryem Tanhal'ın banka ve kredi kartlarını kullanması suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Emine Ustael, Hava Palu, İsa Palu ve Ayşe Palu ise suça iştirak etmek suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı kişilere ayrıca 'Kişiyi hürriyeti yoksun kılmak' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, bu ceza ertelendi. Fatih Palu ise suça iştirak etmek suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Hakim, Fatih Palu'ya, "Suç tarihinde yaşın ufaktı ama işlenen suçun bilincinde olduğu kanaatine vardık" dedi.

BUGÜN YAŞANANLAR

Kamuoyunda 'Palu Ailesi' olarak da bilinen davanın 6'ncı duruşması, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmaya Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael ile Hava Palu, İsa Palu, Fatih Palu, Ayşe Palu ve avukatları katıldı. Sanık aile üyeleri, güvenlik önlemleri eşliğinde, adliye binasına, arka kapıdan alındı.

KARAR AÇIKLANDI

Tuncer Ustael ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis, diğer tutuklu 5 aile üyesi ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

'MERYEM SOLUNUM YETMEZLİĞİNDEN ÖLMÜŞ OLABİLİR'

Mahkemenin son savunmaları aldığı duruşmada tutuklu sanık Tuncer Ustael, Meryem Tanhal ve kızı Melike Tanhal'ın kaybolması olayıyla bir ilgisi olmadığını söyleyerek, "Ben Palu Ailesi'nden davacı ve şikayetçiyim. Herkes Allah’ından bulsun, kimseye hakkımı helal etmiyorum" diye konuştu.

Havva, İsa, Ayşe ve Fatih Palu’nun avukatı ise Meryem Tanhal’ın ölüm nedeninin darp ya da işkence değil gömüldükten sonra yaşadığı solunum yetmezliği olabileceğini iddia ederek, "Meryem’in cesedi üzerinde otopsi yapılamadı, cesedin atıldığı söylenen yerde de herhangi bir coğrafi değişim yaşanmamıştı. Meryem Tanhal’ın ölüm nedeni henüz belirlenemedi, beyanlar hukuki anlamda tespit ve teşhis ifade etmez. Meryem, Tuncer’den şiddet gördüğü sırada ölmeyip, bayılmış olabilir. Bayıldı sanılarak gömüldüğü için solunum yetmezliğinden ölmüş olabilir. Ölüm nedeni Tuncer’in yapmış olduğu eylemlerden değil, toprak altında solunum yetmezliğinden olmuş olabilir. Bu da sanıkların iştirak etmediğini gösterir. Tuncer'in Meryem’i gömme eylemini İsa’ya zorla yaptırdığı düşünüldüğünde, bu durumun suça iştirak olarak değerlendirilmemesi gerekir. Benim müvekkillerimin idaresi cin, büyü ve benzeri şeylerle korkutularak sakatlanmıştır" dedi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP ETMİŞTİ

Davanın bir önceki duruşmasında, Cumhuriyet savcısı, Tuncer Ustael hakkında Meryem Tanhal'ı 'nitelikli öldürme' ve 'tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 5 yıl, 'Meryem Tanhal'a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak' suçundan 6 yıl hapis cezası istemişti. Savcı diğer sanıklar Hava Palu, İsa Palu, Ayşe Palu, Emine Ustael ve Fatih Palu hakkında ise 'Meryem Tanhal'a yönelik öldürme suçuna yardım etmek', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından üst sınırdan ceza verilmesini istemiş, İsa Palu'nun 'Meryem Tanhal'a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak' suçundan da cezalandırılmasını talep etmişti.

Seçiniz...

text-ad
Çalışanına bu belgeyi vermeyen işveren yanacak! Çalışanına bu belgeyi vermeyen işveren yanacak! Trabzon kabusu yaşıyor, Büyükşehir Belediye başkanı Amsterdam'da horon tepiyor! Trabzon kabusu yaşıyor, Büyükşehir Belediye başkanı Amsterdam'da horon tepiyor! Dursun Özbek tarih verip, Osimhen bombasını patlatttı: Galatasaraylıları heyecanlandıran açıklama! Dursun Özbek tarih verip, Osimhen bombasını patlatttı: Galatasaraylıları heyecanlandıran açıklama! Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerini kızdıracak indirim! Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerini kızdıracak indirim! Çalışanlarına elden maaş, prim ve ikramiye ödeyen patronlar dikkat! Çalışanlarına elden maaş, prim ve ikramiye ödeyen patronlar dikkat! Elon Musk, Trump'ı hedef aldı: ''İğrenç bir rezalet'' Elon Musk, Trump'ı hedef aldı: ''İğrenç bir rezalet'' TOKİ'den 41 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yeni arsa satışı TOKİ'den 41 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yeni arsa satışı Ezber bozan ankette dikkat çeken sonuç: Özel Erdoğan'ı geçti, Özdağ Bahçeli'yi yakaladı! Ezber bozan ankette dikkat çeken sonuç: Özel Erdoğan'ı geçti, Özdağ Bahçeli'yi yakaladı! Türkiye'nin ''Sakin Kenti''nde 5,8'lik kabus saniye saniye kamerada Türkiye'nin ''Sakin Kenti''nde 5,8'lik kabus saniye saniye kamerada Boyner’in genç varisi Elif Boyner, İstanbul'u terk edip bir köye yerleşti! Boyner’in genç varisi Elif Boyner, İstanbul'u terk edip bir köye yerleşti!
Reyting rekortmeni dizi turizmi patlattı! Otellerin doluluk oranı yüzde 97'ye ulaştı Reyting rekortmeni dizi turizmi patlattı! Otellerin doluluk oranı yüzde 97'ye ulaştı AK Parti'nin hem ''Erdoğan sonrası'' hem de ''Cumhurbaşkanlığı adaylığı'' planı ortaya çıktı AK Parti'nin hem ''Erdoğan sonrası'' hem de ''Cumhurbaşkanlığı adaylığı'' planı ortaya çıktı Sosyal medyanın peşine düştüğü ''mavi gömlekli'' ilk kez konuştu Sosyal medyanın peşine düştüğü ''mavi gömlekli'' ilk kez konuştu Acun Ilıcalı'dan kadın muhabir için çirkin ifadeler! Acun Ilıcalı'dan kadın muhabir için çirkin ifadeler! ORC'den 57 ilde dev seçim anketi: Siyasi partilerin son oy oranları belli oldu ORC'den 57 ilde dev seçim anketi: Siyasi partilerin son oy oranları belli oldu Kaybolan şizofreni hastasının ölümünün altından cinayet çıktı Kaybolan şizofreni hastasının ölümünün altından cinayet çıktı İzmir'de grev bitti: Büyükşehir Belediyesi ile DİSK anlaştı! İzmir'de grev bitti: Büyükşehir Belediyesi ile DİSK anlaştı! İBB operasyonunda gözaltına alınan CHP'li belediye başkanları tutuklandı İBB operasyonunda gözaltına alınan CHP'li belediye başkanları tutuklandı Verdiği kilolarla bambaşka biri olan Göksel isyan etti Verdiği kilolarla bambaşka biri olan Göksel isyan etti Milli sporcuyu pusu kurup, dakikalarca darp ettiler! Milli sporcuyu pusu kurup, dakikalarca darp ettiler!