Rektörün başını o belgeler yaktı !

Rektörün başını o belgeler yaktı !

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin neden görevden alındığıyla ilgili bomba bir iddiada bulunuldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin görevden alınmasının nedeninin, S.A. isimli kadın personelle fuhuş pazarlığı yapması olduğu iddia edildi. Bu pazarlığın kamera kayıtlarına da yansıdığı ve soruşturmanın bu görüntüler üzerine açıldığı öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin kadro vaadiyle bir personele fuhuş teklif ettiği iddiaları ile ilgili Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılan disiplin ve ceza soruşturmasında ara karar açıklandı. Karara göre; kayıtlarda S.A. isimli kadın personelle fuhuş pazarlığı yaptığı iddia edilen Rektör Kurtcephe, 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırıldı. Bu karara göre YÖK, bugün itibariyle Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamına başka bir ismin atamasını gerçekleştirecek.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Akdeniz Üniversitesi’ni sarsan skandal ses ve görüntü kayıtları Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi koltuğundan etti. YÖK, ara kararla Kurtcephe’yi görevden aldı.

GÖREV BAŞINDA DURMASI SAKINCALI

Yüksek Öğretim Genel Kurulu kararında; Kurtcephe’nin soruşturma tamamlanana kadar görev başında bulunmasının sakıncalı olduğuna vurgu yapıldı. YÖK,bugün itibariyle Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamına başka bir ismin atamasını gerçekleştirecek.

Hürriyet’in ulaştığı Yüksek Öğretim Genel Kurulu kararında ise şu ifadelere yer verildi: “İlgili hakkında ‘12 adet sürekli tarım işçisi alımında belirli kişilerin istihdamını sağlamaya yönelik hareket ederek usulsüz olarak kadrolu işe alınmalarını sağladığı’ fiillinden dolayı yürütülen soruşturma kapsamında, soruşturma tamamlanana kadar görev başında bulunmasında sakınca bulunduğu kanaatiyle Yükseköğretim Genel Kurul’unun 12.11.2015 tarihli toplantısında ‘Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin, 657 sayılı DMK’nın 137.,138. maddeleri ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde 3 ay süre ile görevden uzaklaştırılması’ uygun bulunmuştur.”

TORPİL KONUŞULDU

Yine Hürriyet’in özel olarak edindiği bilgilere göre; Kurtcephe’nin görevden uzaklaştırılmasında Kriminal Dairesi Başkanlığı’ndan gelen ses ve görüntü kaydı raporlarının etkili olduğu öğrenildi. Kurulda ayrıca Kurtcephe hakkında mevzuata aykırı olarak bazı kişileri, bu kişilerin yakınlarını, kendi akrabalarını ve hemşerilerini herhangi bir sınava tabi tutmaksızın torpille üniversitenin değişik birimlerindeki kadrolara yerleştirdiği şeklinde iddialarda değerlendirildiği, bu ihbarlarla ilgili somut deliller neticesinde uzaklaştırma kararının verildiği belirtildi.

Bu karara göre YÖK, bugün itibariyle üniversite bünyesinden başka bir ismi rektör olarak atayacak. Bu süre içerisinde Kurtcephe üniversite ile ilgili hiçbir karara imza atamayacak, hatta üniversite yerleşkesi içinde bulunamayacak. YÖK, uzaklaştırma kararını uzatabileceği gibi soruşturmanın tamamlanması sonrası Kurtcephe’nin memurluktan atılması da söz konusu.