''Sakıncalı öğretmen'' şoku ! FETÖ'cü fişlemesi mi ?

''Sakıncalı öğretmen'' şoku ! FETÖ'cü fişlemesi mi ?
Güncelleme:

FETÖ şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra takipsizlik kararıyla serbest kalan öğretmen, iş için gittiği noterde adının "sakıncalı listede" olduğunu öğrendi.

Ardahan'da öğretmen olarak görev yapan H.A., FETÖ şüphesi nedeniyle açığa alındı. Daha sonra Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı, H.A. hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlattı. Ankara’da bulunduğu sırada soruşturma başlatıldığını öğrenen öğretmen, Ardahan’a giderek ifade verdi.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre 4 gün gözaltında tutulan H.A. ifadesinde, FETÖ’yle bağlantısının bulunmadığını, okullarına gitmediğini, himmet vermediğini, ByLock kullanmadığını belirterek, “İsmimin bu soruşturmada nasıl geçtiğini de bilmiyorum. Aklıma gelen şey sadece birinin hakkımda yanlış ihbarda bulunmuş olabileceğidir” dedi. Öğretmen hakkında 29 Eylül 2017 tarihinde takipsizlik kararı verilerek görevine iade edildi.

Ancak öğretmen H.A., aracının satış işlemleri için gittiği noterde adının "sakıncalı" listesinde bulunduğunu görünce şoke oldu. Savcılığa başvurarak, takipsizlik kararına rağmen hakkında neden böyle bir kayıt tutulduğunu soran H.A. savcılıktan "söz konusu kaydı biz almadık" yanıtını aldı.

Hürriyet