Şiddete uğrayan kadını kurtarmak isterken öldürüldü

Güncelleme:

Konya’da dün göğsüne aldığı 3 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden boks antrenörü Orhan Ç. ile karnından yaralanan arkadaşı Dündar K.'nin şiddete uğrayan kadını kurtarmak istedikleri sırada bıçaklandıkları ortaya çıktı.

Sigortacılık yapan ve aynı zamanda boks antrenörü de olan bekar Orhan Ç. ile arkadaşı Dündar K., önceki akşam Konya merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Arafat Sokak'taki arkadaşlarının evine misafirliğe gitti. Aynı apartmanda oturan Fatih Ö. ile Yaşar K., komşuları A.B. adlı kadını evlerine davet edip alkol almaya başladı.

İddiaya göre Fatih Ö. ve Yaşar K., bir süre sonra A.B.’ye tacize kalkıştı. A.B.'nin tepki gösterip, direnmesi üzerine Fatih Ö. ve Yaşar K., kadını tekme tokat dövmeye başladı. Saldırganların elinden kurtulan A.B., apartmanın koridoruna çıkıp, yardım çığlıkları attı. Fatih Ö. ve Yaşar K. de peşinden gelip, kadını koridorda da dövmeye devam etti.

ÇIĞLIKLARA KOŞTU

Misafirliğe geldikleri arkadaşlarının evlerinde oturan Orhan Ç. ve Dündar K. de, gelen çığlık sesleri üzerine koridora çıktı. İki arkadaş, bir kadının, iki kişi tarafından dövüldüğünü görünce müdahale edip kurtarmak istedi. Bu sırada elinde bıçak bulunan Fatih Ö., Orhan Ç.’i göğsünden, arkadaşı Dündar K.’yü de karnından yaraladı. Aldığı 3 bıçak darbesiyle kanlar içinde yere yığılan Orhan Ç.’e ilk müdahaleyi çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağılık görevlileri yaptı. Birkaç kez duran kalbi yeniden çalıştırılan Orhan Ç., kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Karnından bıçaklanan arkadaşı Dündar K. de hastanede tedavi altına alındı.

Boyun ve göğüs bölgesinde darp izine rastlanan A.B., adlı kadının ilk ifadesinde birlikte alkol aldığı komşuları Fatih Ö. ve Yaşar K.'in, bir süre sonra kendisine tacizde bulunmak istemeleri üzerine, tepki gösterip, evden ayrılmak istemesi üzerine dövdüklerin, ellerinden kaçıp koridorda da saldırmaları nedeniyle yardım çığlıkları attığını söyledi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatını kaybeden Orhan Ç., Konya Şehir Hastanesi’nde yapılan otopsisinin ardından dün akşam saatlerinde Musalla Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Fatih Ö. ile Yaşar K. ise 'kasten öldürme ve yaralama' suçlarından tutuklandı.