Tecavüz edip bayıltana kadar dövmüştü....

Tecavüz edip bayıltana kadar dövmüştü....

Edirne'de erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğrayıp öldürülene kadar dövülen kadın için Adli Tıp raporu bekleniyor.

Edirne’nin Yolüstü Köyü’nde geçen yıl erkek arkadaşı Cüneyt Ö. tarafından tecavüz edilip dövüldükten sonra bitkisel hayata girip, 1 hafta sonra hayatını kaybeden Özge B. davasında, mahkeme karar için Adli Tıp raporunu bekliyor. 

Edirne’de 15 ay önce Yolüstü Köyü’nde erkek arkadaşı 23 yaşındaki Cüneyt Ö. ile gece geç saate kadar gezen 21 yaşındaki Özge B., eve alkollü gelince, kız kardeşi tarafından odasına götürülüp yatağa yatırıldı. Ertesi gün komşuları tarafından bahçede baygın bulunan Özge B., babası Kemal B. ve yakınları tarafından TrakyaÜniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Özge B., 1 hafta sonra hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden genç kızın hastaneye kaldırıldığı sırada vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ile makatında kanama olması nedeniyle gece en son görüşüp alkol aldığı erkek arkadaşı Cüneyt Ö.’yü jandarma savcının talimatıyla gözaltına alındı. Cüneyt Ö. ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel saldırı’ ve ‘yaralama’ iddiasıyla tutuklanıp Edirne Cezaevi’ne konuldu. Cezaevinde 15 aydır tutuklu bulunan Cüneyt Ö., yargılanmasına devam edildi. 
 
ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR 

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Mağduru bitkisel hayata giderecek veya öldürecek şekilde cinsel saldırı, yaralama’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cüneyt Ö. mahkemeye jandarma eşliğinde getirilirken duruşmaya Özge B.’in yakınlarından katılan olmadı. Mahkeme Başkanı Tayyip Özdurmaz, Özge B.’yi dövüp sonrasında tecavüz ettiği iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Cüneyt Ö.’nün hakkındaki suçlamalarla ilgili savunma yapmasını istedi.
 
Cüneyt Ö. ifadesinde Özge B.’yi kendisinin dövmediğini söyleyerek, "Ben daha önce mahkemeye yazılı açıklamada ve sözlü ifadelerimde söylediğim gibi, Özge’yi ben dövmedim. Öldürmedim. Cezaevinde 15 aydır boşu boşuna yatıyorum. Suçsuzum. Beratımı istiyorum" dedi. 
 
Mahkeme, Özge B.’nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan raporun gelmesini beklemek için duruşmayı ertelerken, Cüneyt Ö.’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.