Üniversitede Arap öğrencilerle ülkücüler birbirine girdi

Üniversitede Arap öğrencilerle ülkücüler birbirine girdi
Güncelleme:

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen SAÜFest’te Arap öğrencilerin kendi yörelerine ait müzikle dans etmelerine Ülkücü öğrenciler tepki gösterdi. Festival sahnesinin önünde toplanan grup, Türk Bayrağı açıp, İzmir Marşı çalarak yaşananları protesto etti.

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlen SAÜFest’te Arap öğrencilerin kendi yörelerine ait müzikler eşliğinde halk oyunlarını oynaması sosyal medyada tepki oluşturdu.

Yaşanan durumu protesto etmek isteyen MHP’nin Gençlik Kolları olarak bilinen Ülkücü öğrenci grubu festival sahnesinin önünde toplanarak Türk Bayrağı açıp, İzmir Marşı çaldı.

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Ülkü Ocakları Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Başkanı Mehmet Ağır, yapılan festivali AK Parti seçim mitingine benzeterek, “Sakarya Üniversitesi Ülkücü iradenindir! Hiç kimse bu kampüste Arap bayrağı ve şarkıları açıp dans edemez. Sözde festival ile AK Parti seçim mitingi yapan ve Araplara karşı seslerini çıkarmayan SAÜ yönetimi her zaman karşılarında Ülkücü gençleri bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

İşte Arap öğrencilerin ortalığı karıştıran görüntüleri:

KONSERVATUAR GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

Sosyal medya hesabından Arap öğrencilerin dans ettiği videoyu paylaşan bir konservatuar bölümü öğrencisi ise kendilerinin hazırladıkları gösterilerin elle tutulur sebepler olmadan iptal edildiğini iddia etti.

Mert Koçak, yaptığı paylaşımda “Konservatuvar öğrencilerinin, öğretmenlerinin günlerce, provalarca hazırlandığı festival programlarını hiçbiri elle tutulamaz saçma sebeplerle iptal edip ertesi gün olmamız gereken sahnede bu görüntüleri gördüğümüz bir üniversite düşünün” ifadelerini kullandı.

“AK Parti SEÇİM MİTİNGİ GİBİ”

SAÜFest’e konuşmacı olarak katılan isimler de sosyal medyada ayrıca tepki topladı.

TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan festivale konuşmacı olarak katıldı.

Katılan bu isimlerin yanı sıra, festivalde sadece AK Parti’ye yakın yazarların konuşmacı olarak katılım sağlaması dikkat çekti.

FESTİVALLER İPTAL EDİLMİŞTİ

2015 yılında düzenlenmek istenen üniversite festivaline “ahlaksızlık” olarak tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği üyeleri kampüste yürüyüş yapmak istemiş, güvenliğin müdahalesi ile olaylar çıkmıştı.

O tarihten itibaren üniversitede festivaller iptal edilmişti.