Yeni taktikleri 'darbeci yakalama'

Yeni taktikleri 'darbeci yakalama'

Son günlerde yapılan operasyonlar sonrası dolandırıcıların yeni taktiği 'darbeci yakalama' oldu.

Daha önce terör soruşturmalarını bahane edererek dolandırıcılık yapan kişiler bu kez internet kullanıcılarından ‘darbeci yakalama operasyonuna destek’ için para istiyor

Darbe girişiminin ardından erişime kapatılan Rotahaber, ABC gazetesi, Gazeteport, Karşı Gazete ve Medyascope gibi bazı sitelerle ilgili idari tedbir kararının kaldırılmasıyla sitelerden bazıları erişime açıldı. İdari tedbir kararının ardından, darbe girişimi ile ilgili suç unsuru bulunan siteler hakkında toplu ya da tek tek işlem yapılacak.

‘Sorumsuzluk’

Yetkililer, darbe girişimi ile ilgili övücü nitelikte paylaşım yapanların emniyet kuruluşlarının siber güvenlik ile ilgili birimlerine ihbar edilmesini istedi.

Son günlerde pek çok Facebook kullanıcısının, “kopyala yapıştır” yöntemiyle paylaştığı, “sorumsuzluk” yazısının da bu tip soruşturmalarda yararsız olduğu belirtiliyor.

‘Destek parası’

Özellikle son birkaç gün içinde ortaya çıkan yeni tip dolandırıcılar, internet kullanıcısını bir şekilde darbe girişimi suçlamasıyla irtibatlandırarak, “darbeci yakalama operasyonuna destek” parası istiyor. Uzmanlar, emniyet birimlerinin sosyal medya üzerinden kullanıcılardan “operasyon desteği” istemeyeceğine dikkat çekiyor.

Milliyet