ABD'nin istediği o telefondan Reza Zarrab çıktı

ABD'nin istediği o telefondan Reza Zarrab çıktı
Güncelleme:

Gözaltına alındıktan sonra "casusluk" suçlamasıyla tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz'un cep telefonundan Reza Zarrab çıktı.

Geçtiğimiz ay gözaltına alınan ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz'un cep telefonunda nelerin olduğu ortaya çıktı.

4 Ekim’de ise çıkarıldığı mahkemece ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlamalarıyla tutuklanan ve ABD ile Türkiye arasında vize krizine giden süreçte ABD, Metin Topuz'un kullandığı cep telefonunu Türkiye'den defalarca talep etti.

Hatta ABD "cep telefonu" notasıyla, Metin Topuz'un kullandığı cep telefonunun ABD devletine ait olduğunu belirtti.

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre o cep telefonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı. İncelemelerden de Topuz'un ABD'ye Reza Zarrab ile ilgili Türkiye'deki gelişmeleri rapor ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet