Acı haberler peş peşe geldi: 4 şehit !

Acı haberler peş peşe geldi: 4 şehit !

Van, Hakkari ve Adana'dan sonra bir acı haber de Mardin'den geldi.

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'nin Bağlıca Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lı teröristler daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'ı öldürdü. Olayın bildirilmesi üzerine ambulans ve askerler köye giderken PKK'lılar yola önceden tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 8 asker yaralandı.

Saldırı bugün saat 12.30 sıralarında Mardin'in merkez Artuklu İlçesi Bağlıca Köyü'nde meydana geldi. Köye baskın yapan PKK'lılar köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'a ateş ederek öldürdü. Olayın duyulmasının ardından köye ambulansla ve Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan askerler sevk edildi. PKK'lılar köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı. Saldırıda ambulansta bulunan personelden yaralanan olmadı. Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Saldırının ardından karayolu güvenlik güçleri tarafından kapatılarak, bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

ADANA'DA SİVİL POLİS ŞEHİT OLDU

Adana'da evrak dağıtımı yapan polis memuru Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Motosikletli 2 saldırganın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli saldırgan Gülbahçesi İlköğretim Okulu önünde evrak dağıtımı yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli sivil polis memuru 45 yaşındaki Yılmaz Bozkurt'a tabancayla ateş açtı. Başlarında kask olan ve yüzleri görünmeyen saldırganlar, olay yerinden kaçarken başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt, ağır yaralı olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi'ne götürüldü. Şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen 3 çocuk babası Bozkurt'a acil müdahale edildi. Adana Valisi Mustafa Büyük ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hastaneye gelerek bilgi aldı. Bu sırada polisin haber merkezinden meslektaşlarına kan anonsu yapıldı.

dha-b64cdbbd4572189026063377424afdf9-6.jpg

Mersin'in Aydıncık İlçesi nüfusu kayıtlı olan polis memuru Yılmaz Bozkurt, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

HELKOPTERLE HAVADAN ARANDI

Yılmaz Bozkurt'u şehit eden saldırganların yakalanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç edenlerin yoğunlukta yaşadığı Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahalleleri ablukaya alındı. Polis helikopterlere havadan arama tarama çalışması yaparken zırhı ve sivil ekiplerde tüm ara sokakları didik didik etti.

dha-b64cdbbd4572189026063377424afdf9-4.jpg

Bir portakal bahçesinde motosikletli şüpheli bir kişinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olayla ilgili olup olmadığı belli olmayan şüpheli kişi, el svaplarının alınması için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Görgü tanıklarının da olayla ilgili ifadeleri alındı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, soruşturmanın detaylı olarak sürdürüldüğünü söyledi.

 

HAKKARİ VE VAN'DA 2 ŞEHİT

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Aktütün Köyü yakınlarında geçen çarşamba günü zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcını inflak etmesi sonucu yaralanan askerlerden 1'i ile Van'ın Gürpınar İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında geçen perşembe günü zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanan askerlerden 1'i tedavi gördükleri hastanede şehit oldu. Yaralı askerlerin şehit olmasıyla Şemdinli'deki şehit sayısı 5'e, Van'daki ise 3'e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı Şemdinli'de ve Van'da yaralanan ve tedavi gördükleri hastanede şehit olan askerlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"18 Mayıs 2016 Çarşamba günü konvoy emniyeti maksadıyla görevlendirilen zırhlı aracın Şemdinli-Aktütün karayolunda intikali esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan 1 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Mayıs 2016 Cuma günü 02.15'te, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 13.00 sularında Van ili Gürpınar ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında, bölgeye intikal eden bir aracın kazası nedeniyle ağır yaralanan 1 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 05.05'te şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırı ve olayda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

DHA

Etiketler şehit Van gürpınar