Afrika'da Terörle Mücadele

Afrika'da Terörle Mücadele

Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi:"Tunus, Afrika ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmek istiyor. Afrika ülkelerini tehdit eden terörle mücadeleye yönelik faaliyetler, koordineli şekilde yürütülmeli"

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, Afrika ülkelerini tehdit eden terörle mücadele faaliyetlerinin koordineli şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu.

Kamerun Dışişleri Bakanı Lejeune Mbella Mbella ile görüşmesinin ardından başkent Tunus'ta ortak basın toplantısı düzenleyen Cihinavi, mevkidaşıyla uluslararası ve bölgesel meseleler ile terörle mücadele konularını ele aldıklarını ifade etti.

Başta Sahel ve Sahra bölgeleri olmak üzere bazı Afrika ülkelerinin terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten Cihinavi, "Tunus, Afrika ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmek istiyor. Afrika ülkelerini tehdit eden terörle mücadeleye yönelik faaliyetler, koordineli şekilde yürütülmeli." dedi.

Cihinavi, ülkesinin Kamerun ile işbirliği alanlarını genişletmek ve ikili ilişkilerini güçlendirmek istediğini de kaydetti.

Kamerun Dışişleri Bakanı Mbella'nın Tunus ziyareti iki gün sürecek. Ayrıca yarın Tunus'ta iki ülkenin tarım, ticaret ve yükseköğretim bakanlarının katılımıyla 10'uncu ortak komisyon toplantısı yapılacak. Söz konusu komisyonda, endüstriyel kalkınma, ziraat, su, arazi, yükseköğretim ve bilimsel araştırma gibi yeni alanlarda bazı anlaşmalara varılması bekleniyor.