AK Parti ve MHP'den emekli maaşına ek zam teklifine ret

Güncelleme:

CHP'nin "en düşük emekli maaşı asgari ücrete yükseltilsin" teklifi AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamları ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, emekli ve memur maaşlarına zammın yüzde 25 olacağını açıklamıştı.

CHP’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) en düşük emekli maaşının asgari ücret miktarına yükseltilmesi için verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

TÜİK’in verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aralık ayında yüzde 1,18 oranında arttı. Bu artışa rağmen kasımda yüzde 84,39 olan yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 64,27’ye geriledi. Memur ve emeklilerin maaş zammını belirleyecek son 6 aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 4.375 LİRA OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli ve memurlara yüzde 25 zam yapılacağını açıklamasının ardından en düşük emekli maaşı 4.375 liraya yükseldi. CHP'nin kanun teklifi kabul edilmiş olsaydı en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenerek 8.500 liraya çıkartılacaktı.

TUNCAY ÖZKAN O ANLARIN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın aktardığına göre en düşük emekli maaşının asgari ücrete yükseltilmesi için CHP’nin verdiği kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Özkan'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım şu şekilde: 

"AKP EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİ!

En düşük emekli maaşının asgari ücrete (8.506 TL) yükseltilmesi için verdiğimiz kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi."

BBC Türkçe