AK Parti'den Ahmet Şık'a 100 bin liralık dava

AK Parti'den Ahmet Şık'a 100 bin liralık dava
Güncelleme:

AK Parti'nin avukatları, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" iddiasyıla Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında, AK Parti'nin avukatları "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AK Parti’nin dilekçesinde, şu değerlendirmeye yer verildi:

 "Davalı, müvekkil partinin, parti yöneticilerinin, üyelerinin ve tüzel kişiliğinin şeref ve haysiyetini zedelediği gibi, kamuoyu nezdinde müvekkil partiye karşı haksız isnatlarda bulunarak, olumsuz düşünceler geliştirme kampanyasına girişmiştir. Davalının amacı, müvekkil partiyi hukuka aykırı eylemlerin içinde olmakla suçlamak ve bu vesileyle müvekkil partinin itibarını sarsmaktır. Bu nedenle eylemin hukuka aykırılığı da açıktır. Dava konusu açıklamaların, davalının kusuru sonucu gerçekleştiğine dair herhangi bir tereddüt bulunmamaktadır. İfade özgürlüğü sınırsız olmayıp, yine aynı düzenlemelerle kişilerin şeref ve haysiyetleri koruma altına alınmıştır. Somut olayda davalı ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak müvekkil partinin kişilik haklarına saldırıda bulunmuştur.”

NE OLMUŞTU ?

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu olmuştu.

Ahmet Şık, konuk olduğu programda hükümet değişikliğinde AK Parti’nin kapatılacağını ve üyelerinin yargılanacağını söylemişti.

Şık, "AK Parti'ye ya da MHP'ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Onlar zaten darma duman olacaklar. Suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar. AK Parti bu nedenle kapatılacak. AK Parti bir siyasi parti muamelesi görmeyecek. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler” demişti.


 PAYLAŞ