AK Parti'den milyonlarca emeklinin zam hayaline ret!

AK Parti'den milyonlarca emeklinin zam hayaline ret!
Güncelleme:

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 25 zam öngören 18. madde değişiklik yapılmaksızın kabul edildi. CHP ve Saadet'in "zam oranı %34 olsun" ve "8.077 TL seyyanen artış yapılsın" önerileri ise AK Parti tarafından reddedildi.

Memur maaşlarında ve emekli aylıklarında yapılacak zamma ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifin maaş zammına ilişkin hükümleri, Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçen haliyle, bir değişiklik olmadan kanunlaştı.

Memur maaşlarına, yüzde 17,55 oranına ilave 8.077 TL seyyanen zam; emekli aylıklarına ise yüzde 25 oranında zam yapılacak. Zam ile beraber Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını bu ay zamlı alacak.

Meclis'te görüşülen teklifte 15.5 milyon emeklinin seyyanen zam beklentisi ise karşılıksız kaldı.

Buna göre;

* En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak. Tüm memur maaşlarına 8077 lira seyyanen zam uygulanacak.

* SSK, Bağ-Kur emeklisine yüzde 5,23, memur emeklisine yüzde 7,45 refah payı artışı yapıldı ve yeni emekli zammı oranı yüzde 25 oldu.

* Emekliye zam ve memur maaşları düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

 AK PARTİ'DEN YÜZDE 34 VE 8077 SEYYANEN ZAM ÖNERGESİNE RET

Zammı düzenleyen 18. Madde görüşülürken CHP milletvekilleri emekli maaşlarına yüzde 34 artış içeren önerge verdi. Ancak bu önerge AK Parti oylarıyla reddedildi. 

Saadet Partisi milletvekilleri de yüzde 25'in yanı sıra 8077 lira seyyanen artış önergesi verdi. Bu önerge de yine AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildi. 

MHP ÇEKİMSER KALDI

İki önerge de AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedilirken MHP’li vekiller AK Parti ile birlikte hareket etmedi.

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilişkin 18. maddede MHP çekimser kaldı. Hatırlanacağı gibi MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir" açıklamasını yapmıştı.

MEMUR EMEKLİLERİNE DE YÜZDE 25 ZAM

Dün de memur emeklileri için yüzde 25 zam ve memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasına ilişkin maddeler ile en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkarılması maddeleri kabul edilmişti.