Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

İsveç, Norveç ve Danimarka'nın Atina büyükelçileri İdomeni kasabasındaki sığınmacı kampını ziyaret etti - Büyükelçilerin ziyareti sırasında protesto düzenleyen sığınmacılar, yolu kapatarak heyetin kamptan çıkışını engelledi

İDOMENİ (AA) - İsveç, Norveç ve Danimarka'nın Atina büyükelçileri, Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampını ziyaret ederek kamptaki Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinden bilgi aldı.

İsveç Büyükelçisi Charlotte Wrangberg, Norveç Büyükelçisi Jorn Eugene Gjelstad ve Danimarka Büyükelçisi Michael Braad'ın kampı ziyareti sırasında protesto düzenleyen bir grup sığınmacı ise yolu kapatarak heyetin kamptan çıkışını engelledi.

Büyükelçilerin BM yetkilileriyle görüşme yaptığı çadırın önünde toplanan sığınmacılar, sınırların kapalı tutulmasına tepki göstererek slogan attı. Sığınmacılar daha sonra büyükelçilerin araçlarıyla kamptan çıkacakları yolu kapattı.

Protesto nedeniyle kamptaki güvenlik güçlerinin sayısı arttırıldı, sığınmacılar yaklaşık 2 saat oturma eylemi yaparak yolu kapalı tuttu.

Güvenlik güçlerinin müdahale etmesiyle protesto sonlandırılırken, büyükelçilerin kamptan çıkmaları sağlandı.

Sığınmacılar, yetkililerin kampı "turist" gibi ziyaret edip fotoğraf çektirmesine tepki göstererek buraya kendileriyle ilgili çözüm önerileriyle gelmelerini talep etti.

Makedonya sınırına yakın bir noktada bulunan İdomeni'deki kampta hala 10 binden fazla sığınmacı, sınırın açılmasını ve yola devam etmelerine izin verilmesini bekliyor.