Bakan Nebati: ''Çarklar hızla dönmeye devam ediyor''

Bakan Nebati: ''Çarklar hızla dönmeye devam ediyor''
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den sanayi üretimi açıklamasında, "Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den sanayi üretimi açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir.

Sanayi üretimi verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı sanayi üretim endeksi verisini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2022 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,8 azaldı. Sanayi üretimi aylık yüzde 2,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,1 azaldı.

İşte TÜİK'ten yapılan açıklama:

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2022 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %3,7 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,8 azaldı.

Sanayi üretim endeksi yıllık değişim oranları (%), Ekim 2022

TÜİK Ekim 2022 Sanayi Üretim Endeksi

Sanayi üretimi aylık %2,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %7,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi %2,5 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,1 azaldı.

Sanayi üretim endeksi aylık değişim oranları (%), Ekim 2022

TÜİK Ekim 2022 Sanayi Üretim Endeksi

Sanayi üretim endeksi değişim oranları (%), Ekim 2022

TÜİK Ekim 2022 Sanayi Üretim Endeksi