Bakanlık'tan Çamlıca Camisi’ne özel metro hattı

Bakanlık'tan Çamlıca Camisi’ne özel metro hattı
Güncelleme:

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki metro hattını bakanlık tamamlayacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Büyük Çamlıca Camii'ne yapılması planlanan raylı sistem hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi.

Resmi Gazete'de bugün "Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devriyle İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" yayınlandı. Buna göre, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan 'Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın yapımını bakanlık gerçekleştirecek. 

Plana göre Altunizade Köprülü Kavşağı’ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi’nden Ferah Mahallesi’ne, oradan da Çamlıca Camisi’ne kadar uzanacak. Planlanan güzergâh üzerinde sırasıyla Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Camlıca Camii istasyonu olmak üzere dört durak yer alacak.

2019 yılının Nisan ayında ibadete açılan camii için planlanan metro hattının 3,84 kilometre uzunluğunda yapılması planlanmıştı. 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından bakanlığa rapor sunulmuştu. Metronun 2019 yılında bitirileceği belirlenmişti.