Bölücü ''Hugo'' tepkisi !

Bölücü  ''Hugo'' tepkisi !

Türkiye'yi bölünmüş gsteren ''Hugo Sihirli Yolculuk'' oyunun toplatılması istendi..

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliğine bağlı bir grup sendika üyesi, bir gazetenin okurlarına dağıttığı ''Hugo Sihirli Yolculuk'' adlı oyun CD'sinde Türkiye haritasının bölündüğünü iddia ederek, dağıtılan CD'lerin toplatılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Cıbıllar Parkı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Esat Tektaş, gazetenin okurlarına promosyon olarak verdiği oyun CD'sinde ülkelerin haritalarının tıklanarak, o ülke hakkında görsel yolla coğrafi, işitsel yolla da tarihi ve kültürel bilgilerinin verildiğini belirtti.

Dağıtılan bu CD'lerde Türkiye haritasının bölündüğünü ileri süren Tektaş, şöyle dedi: ''Sinop-Hatay çizgisinin doğusunda kalan ve aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla vatan toprağı yaptıkları kısmı, ülkemiz toprakları değilmiş gibi gösterilmektedir. Bu da yetmiyormuş gibi bu bölünmüş harita tıklandığında 'Türkiye'de kendinizi asla güvende hissedemezsiniz' sözleriyle ülkenin tanıtımına başlanmaktadır.'' Oyun CD'sinde Türkiye'nin kültürüyle de alay edildiğini ileri süren Tektaş, şunları söyledi:

''Birçok kötü çevrelerce çeşitli sözde Türkiye haritaları çizildiği, basıldığı, yayınlandığı bugünlerde, aklımıza doğal olarak 'acaba kötü niyetli bir girişim de Hürriyet gazetesinden mi? Hürriyet gazetesi Türkiye'yi bölmek mi istiyor?' sorusunu getirmektedir.

Basın yayınla ilgili her işini profesyonelce yapan Hürriyet gazetesi eğer acemilik yapmış, gaflet üzere olmuşsa yüce milletimizden ve onurlu bir maziye sahip olan Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dilemeli ve dağıttığı CD'leri derhal toplatarak, devletimizin gözetiminde imha etmelidir. Yok eğer profesyonelce bir kötü niyet ise Hürriyet gazetesi bilmelidir ki vatan toprağı bir bütündür, asla bölünemez. Kutsal vatan toprağımıza ait bir kum tanesini bile kimsecikler sınırlarımız dışında gösteremez.'' Basın açıklaması sırasında Türkiye haritası da açan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı.