Can Candan, Boğaziçi'ndeki ofisini boşalttı

Can Candan, Boğaziçi'ndeki ofisini boşalttı
Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Naci İnci tarafından görevine ikinci kez son verilen akademisyen Can Candan, ofisini boşalttı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör Naci İnci'nin mahkeme kararına rağmen ikinci kez görevine son verdiği Can Candan'ın 3.5 saat içinde ofisini boşaltması istendi. Candan ofisini boşaltırken yaptığı paylaşımda, "Benim atanmışların bana ofis vermesine ihtiyacım yok. Benim Boğaziçi Üniversitesi'nde yüzlerce ofisim var" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, mahkeme kararına rağmen ikinci kez görevine son verdiği Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacısı Can Candan’a ofisini boşaltması için mesai saati sonuna kadar süre verdi.

 Can Candan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bügün 13:30’da bana tebliğ edilen genel sekreter Hasan Fehmi Topal imzalı yazı ile kitap ve filmlerle tıka basa dolu 15 yıllık ofisimin mesai saati sonuna kadar boşaltılması isteniyor! Bana verilen süre 3,5 saat!!!" ifadelerini kullandı.