Çankırı'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde saat 16:04'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi

 

6.8'LİK DEPREM UYARISI

Depremin ardından gözler uzmanlara çevrildi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Çankırı'daki deprem sonrası dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ercan şunları kaydetti:

''27 Aralık 2023 Çarşamba 16.04’de Çankırı-Ilgaz’daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Bolu-Gerede-Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz. Sağlam yerde, sağlam çelik yapı. Güçlü ekonomi.''

MALATYA DA SALLANDI

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da bu sabah 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Çevre illerde de hissedilen depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...

 

Etiketler Çankırı deprem AFAD