Canlı yayında ''Eski Başkan Ekrem İmamoğlu'' tartışması

Güncelleme:

Google arama motorunda "Ekrem İmamoğlu" arama sonucunda çıkan "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" sonucu için gazeteci Barış Yarkadaş "birileri rüyasını yazmış" derken, AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Hacı Yakışıklı "bunu Ekrem İmamoğlu taraftarları yaptı" deyince canlı yayında tartışma yaşandı.

Arama motoru Google sonuçlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" olarak gözükmesi sosyal medyada gündem oldu. tv100'ün ilgiyle izlenen programı Taksim Meydanı'nda Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında Google tartışması çıktı.

tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Arama motoru Google sonuçlarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" olarak gözükmesi programda masaya yatırıldı. 

"Ekrem Bey’i destekleyenler de yapmış olabilir"

Yarkadaş’ın “Geri bildirim yolla kısmında sürekli ‘eski’ yazarak Google algoritmasını bozuyorlar. Google bir süre sonra troll ordusu tarafından sürekli ‘eski’ bilgisi kendisine geldiği için onu gerçek bilgiymiş gibi kodluyor. Siz Ekrem İmamoğlu yazdığınızda ‘Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ yazıyor. Troll ordusunun rüyası bu” sözlerine Yakışıklı “Bunu Ekrem Bey’i destekleyenler de yapmış olabilir” sözleri sonrası ikili arasında gerilim yaşandı.