Canlı yayında yerel seçimler için dikkat çeken 9 il iddiası

Canlı yayında yerel seçimler için dikkat çeken 9 il iddiası
Güncelleme:

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri için geri sayıma devam ederken, gazeteci Nevzat Çiçek, sürpriz beklediği 9 ili katıldığı canlı yayında tek tek açıkladı.

31 Mart akşamı, 14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlerin aksine farklı bir tablonun ortaya çıkacağını savunan gazeteci Nevzat Çiçek, sürpriz beklediği illeri tek tek saydı.

Sözcü TV yayınına katılan Çiçek "Genel seçimlerden farklı bir tablo ortaya çıkar, sürpriz yapacak yerler burası. Buralarda kazanan değişebilir: Şanlıurfa, Muş, Yozgat, Ordu, Bingöl, Nevşehir, Edirne, Tokat, Tekirdağ" diye konuştu.

"Bursa ve Balıkesir ise bıçak sırtı dediğimiz yerler" diyen Çiçek, "Bursa'da İYİ Parti çok oy alırsa CHP'nin şansı git gide azalır. Ama İYİ Parti çok fazla oy almadığı zaman CHP'nin şansı AK Parti'ye yakın oluyor. Aynı şey Balıkesir için de geçerli. İYİ Parti'nin alacağı oy oranı çok önemli." ifadelerini kullandı.

Genel seçim ile yerel seçimin çok farklı olduğunun altını çizen Çiçek, "İstanbul üzerinden söylersem, Sayın İmamoğlu'nun oyu CHP'nin çok üstünde. Bu gerçek bir durum. CHP'nin oy potansiyeli yüzde 23-25'se; İmamoğlu'nun şu an hiç yoksa 35-37'nin üzerinde oyu vardır."