CHP'den gençlere ücretsiz pasaport teklifi

CHP'den gençlere ücretsiz pasaport teklifi
Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, 25 yaş altı gençlerin pasaport harcından muaf tutulmasına ilişkin kanun teklifi hazırladı.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, 25 yaş altı gençlerin pasaport harcından muaf tutulmasına ilişkin kanun teklifi hazırladı. Teklife göre öğrenim görüp görmediğine bakılmaksızın, 25 yaşını doldurmamış hiçbir gençten pasaport defter bedeli ve pasaport harcı alınmayacak.

Yurt dışına seyahat etmek isteyen bir gencin eğer eğitim hayatı bittiyse, 3 yıldan uzun süreli bir pasaport çıkarması için 3295 TL pasaport harcı ödemesi gerektiğini vurgulayan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Defter bedeli ve yurtdışı çıkış harcı da eklendiğinde önümüze oldukça masraflı bir tablo çıkıyor. Gençlerimizin, iş ve eğitim olanaklarını geliştirmek için yurt dışına çıkmak amacıyla pasaport alırken ödedikleri yüksek miktarlardaki harçların son bulmasını istiyoruz.  Bu aynı zamanda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sürekli gündeme getirdiği konudur. Teklifimizle, eğitimine devam eden ve etmeyen genç ayrımını da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.