CHP'liler Erdem Eren için Silivri

CHP'liler Erdem Eren için Silivri
Güncelleme:

CHP eski Milletvekili Eren Erdem'e destek için çok sayıda CHP'li Silivri'ye gitti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de bulunduğu 12 sanığın yargılanması Silivri'de Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada başladı.

Eren Erdem'in anne ve babasının yanı sıra çok sayıda CHP'li de destek için Silivri'de buluştu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Genel Başkan yardımcıları Aykut Erdoğdu, Gökçe Gökçen, CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Ahmet Akın, Ali Şeker, CHP eski milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mehmet Tüm, Namık Havutça ile ilçe ve kadın kolları başkanları, üyeleri destek için Silivri'de yerini aldı. 

SİLAH SESLERİ GELDİ

Açıklama yapmak isteyen 500'ü aşkın CHP'li ile jandarma arasında yer konusunda tartışma çıktı.

Bu sırada askeri alandan silah sesleri yükseldi. Askerlerin eğitim atışı yaptığı belirtilirken CHP'li Tanal "Yargılama silah sesi altında olamaz" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "gizliliğin ihlali" suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Erdem 29 Haziran'dan beri tutuklu bulunuyor.

"YARGILAYANLARIN NEREDE OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada "Çok yargılamalar oldu ama bugün bakıldığında o yargılamalarda yargılayanların nerede olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerinde bulunarak ' CHP PM üyesi Eren Erdem 124 gündür neden tutuklu' diye sordu.