Devlet-i Aliyye Ocakları kuruldu

Devlet-i Aliyye Ocakları kuruldu

Sultan İkinci Abdülhamid'in torunu şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, 'Devlet-i Aliyye Ocakları'nı kurdu.

Onursal Başkanlığını yaptığı Devlet-i Aliyye Ocakları Kocaeli  Başkanlığı'nın İzmit ilçesinde bir restoranda düzenlediği iftar programına  katılan Osmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir çok ilinde Devlet-i  Aliyye Ocakları'nı kurduklarını, yakında yurtdışında da temsilcilikler  açacaklarını söyledi. 
 
Devlet-i Aliyye Ocakları olarak hem Türkiye'deki hem de İslam  coğrafyasındaki Müslümanların yanında olduklarını, Osmanlı dönemindeki sadaka  taşı gibi kendilerinin de aynı şeyi yapmak istediklerini anlatan Osmanoğlu, şöyle  devam etti: 
 
"Amacımız, insanlara tarihini tanıtmak, sevdirmektir. Osmanlıyı  tanıtmaktır. Milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirmektir. Gençlerimiz  Osmanlı'ya sahip çıkıyor. Biz de bildiklerimizi insanlarla paylaşıyoruz.  Ocaklarımız siyasi bir çizgisi yok. siyaset üstüyüz. Biz Ümmetin yanındayız.  Osmanlı nasıl dünyaya kucak açtıysa, bizde aynısını yapıyoruz." 
 
Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de, arakan'da ve dünyanın bir çok  yerinde Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlere karşı, mazlumların sesini gür bir  şekilde dünyaya duyuran tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Osmanoğlu, zaman  zaman bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretlerde buna yakınen şahit olduğunu kaydetti. 
 
ORHAN OSMANOĞLU'NUN OĞLU DA VAR
 
 İftar programına Osmanoğlu'nun yanı sıra, Osmanlı Hanedanı mensubu  Orhan Osmanoğlu'nun oğlu şehzade Yavuz Selim Osmanoğlu, Devlet-i Aliyye Ocakları  Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Turgut Havuz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.