Diyanet de Suriye'ye karşı harekete geçti

Güncelleme:

Suriye'de İdlib için başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı için tüm camilerde Fetih Suresi okunup, askerlerimiz için dua edildi.

Suriye’ye barış ve huzuru getirmek amacıyla İdlib’de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için yurt genelindeki tüm camilerde Fetih suresi okundu, dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da Hacı Bayram Camii'nde Fetih Suresi okuyup, Türk Silahlı Kuvvetleri ve millet için dua etti.

Camide okunan Fetih Suresi ve duaya TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

EYÜP SULTAN CAMİSİ'NDE FETİH SURESİ OKUNDU

Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazından önce Fetih suresi okunurken, Mehmetçiğin muvaffakiyeti için dua eden imama cemaat de eşlik etti. Bazı vatandaşlar da Mehmetçik için Kur'an-ı Kerim okudu.

HAKKARİ

Suriye’ye barış ve huzuru getirmek amacıyla İdlib’te başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için Hakkari'deki Hacı Sait Camisi'nde Fetih suresi okundu.

MALATYA

Harekatın zaferle sonuçlanması için Malatya'daki Söğütlü Cami'de Fetih suresi okundu.

90 bin camide sabah namazı öncesi ve sonrası Fetih Suresi okunmasına, İdlib'deki Bahar Kalkanı Harekatı sona erene kadar devam edileceğini bildirdi.

ADANA

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için camilerde dua edildi.

Adana'da, Sabancı Merkez Camisi'ne sabah namazı için gelenler, sabah namazı öncesi, operasyonlarda şehit olanlar için dualar etti.

Ardından Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan askerlerin zafer kazanması için dua eden müminler, Fetih suresine "amin" diyerek Mehmetçiğe destek oldu.

OSMANİYE

Osmaniye'de sabah namazı için tarihi Envar-ül Hamid Camisi'ne gelen cemaat, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Cami imamının okuduğu Fetih suresine eşlik eden müminler, Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan askerler için dua etti.

MERSİN

Mersin'de Muğdat Camisi'ne sabah namazı için gelenler Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan Mehmetçik için Kur'an-ı Kerim okudu.

Harekatın zaferle sonuçlanması için dualar edildi.

HATAY

Hatay'da Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için tüm camilerde dualar okundu.

Sabah namazını müteakip Fetih suresi okunarak Bahar Kalkanı Harekatı'nda görevli Mehmetçik ve tüm şehitler için dualar edildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de Nur Cami ve Külliyesi'nde din görevlileri Murathan Önder ve Yakup Öney tarafından saban namazı öncesinde Fetih suresi okundu.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından namazın ardından İdlib'te başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için dua edildi.

YOZGAT

Çapanoğlu Büyük Camisi'nde sabah namazı öncesi Kur'anı Kerim okundu.
Kur'anı Kerimin ardından Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Suriye'nin İdlib kentinde görev yapan Mehmetçiğin mücadelesinin zaferle sonuçlanması için dua etti.
Eroğlu, "Mehmetçiğimiz Suriye'de mücadele ederken bizlerde onlara dualarımızla destek olmalıyız. Kur'anı Kerim okumalıyız özellikle Fetih suresini okuyalım." dedi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'deki tüm camilerde sabah namazının ardından Fetih suresi okundu.

Namazını vatandaşlarla birlikte Alibey Camisi'nde idrak eden Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından, İdlib'te başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için dua edildi.

NİĞDE

Niğde'de de sabah namazı vaktinde tüm camilerde kahraman Mehmetçikler için Kur'anı Kerim okunup, dua edildi.

Kendirli Camisi'nde namaz öncesi İmam Hatip Kazım Yalçın tarafından Fetih suresi okundu.

Daha sonra İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık tarafından Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için yapılan duaya vatandaşlarda eşlik etti.

KAYSERİ

Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Kayseri'de camilerde Kur'anı Kerim okundu, dualar edildi.

Suriye'nin İdlip kentinde başlatılan Bahar Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçiğin muzaffer olması için, Hunat Camisi'nde sabah namazı öncesi Fetih suresi okundu.

Daha sonra Mehmetçiğin muvaffakiyeti için dualar edildi.

SİVAS

Sivas'ta da sabah namazı öncesinde Fetih Suresi okundu.

Ulu Cami'de gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile diğer il protokolü katıldı.

Ayhan, beraberindeki il protokolü ve vatandaşlar İdlib'te başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik için dua etti.


 

Seçiniz...