Enerjisa'nın Yeni Ceo'su Kıvanç Zaimler Olacak

Enerjisa'nın Yeni Ceo'su Kıvanç Zaimler Olacak

İSTANBUL (AA) - Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Yetik Mert'in 29 Şubat itibariyle görevinden ayrılma kararı almasının ardından bu göreve şirket bünyesindeki...

İSTANBUL (AA) - Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Yetik Mert'in 29 Şubat itibariyle görevinden ayrılma kararı almasının ardından bu göreve şirket bünyesindeki Satış Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler'in atanması uygun görüldü.

Şirketten yapılan açıklamada, 2003 yılından bu yana çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunan ve 2011 yılından bu yana ise Enerjisa'da CEO olarak görevini yürüten Yetik Mert'in 29 Şubat Pazartesi günü itibarıyla ayrılma kararı verdiği bildirildi.

Açıklamada, Enerjisa Yönetim Kurulu'nun Mert’ten boşalan CEO pozisyonuna 1 Mart Salı günü itibarıyla Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kıvanç Zaimler’in atanmasını uygun bulduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Yetik Mert’in liderliğinde Enerjisa'nın pek çok ilke ve başarıya imza attığını, sektörünün lider ve öncü enerji şirketi konumuna geldiğini belirterek, "Bu süreçte, Türkiye’nin en büyük özel elektrik üreticisi olmuş, 3 elektrik dağıtım ve perakende satış bölgesinde 20 milyon nüfusa, 9 milyon müşterisine yönelik yenilikçi çözümleri sektöre kazandırmış ve uygulamıştır. Enerjisa’nın Türkiye’nin enerjisi olmasında büyük emeği olan Yetik Mert’e değerli katkılarından dolayı Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine bundan sonra üstleneceği yeni görevinde başarılar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Göçmen, Sabancı ve E.ON olarak Enerjisa’daki yöneticileri bünyelerinde geliştirmekten mutluluk duyduklarını aktararak, "2008 yılında Enerjisa’da Ticaret Direktörü olarak aramıza katılan Zaimler’i Enerjisa’nın yeni CEO’su olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir” ifadelerini kullandı.


-Kıvanç Zaimler hakkında


Kıvanç Zaimler, 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyerine 1992 yılında başladı. 2008 yılına kadar sırasıyla Türk Elektrik Endüstrisi, RAM Dış Ticaret ve Aygaz şirketlerinde çeşitli yönetici pozisyonlarında bulundu. 2008 yılında Enerjisa’ya katılan Kıvanç Zaimler, 2008 - 2013 yılları arasında Ticaret Direktörü olarak görev yaptı. Bu görevinde Enerjisa’nın Doğal Gaz iş kolunun koordinasyonunu üstlendi.

2013-2015 yılları arasında, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde ise 3 Dağıtım bölgesinden oluşan 9 milyon müşteri, 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanması ve Başkent Dağıtım ile entegrasyonunu yönetti. Ağustos 2015 tarihinden itibaren Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.