EYT düzenlemesi için ''sonunda'' dedirten açıklama

EYT düzenlemesi için ''sonunda'' dedirten açıklama
Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yılan hikayesine dönen ve aylardır Meclis'e gelmesi beklenen emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin 30 Ocak Pazartesi günü TBMM'ye sunulacağını açıkladı.

AK Parti'den EYT ile ilgili önemli bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu "Pazartesi günü EYT düzenlemesini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Pazartesi günü saat 11:00'daki basın toplantısı ile detaylarını açıklayacağız." dedi.

EYT teklifli 25 Ocak günü milletvekillerinin imzasına açılmıştı. Düzenleme milletvekillerinin imzaları toplandıktan sonra TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

Teklifin şubat ayında yasalaşması bekleniyor. Düzenlemede EYT için yaş sınırı aranmayacak ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi yararlanacak. 

Ayrıca 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlar için, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek.  

EYT düzenlemesi 25 Ocak’ta TBMM’de imzaya açılmıştı. Düzenleme imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtilmişti. 

İlk maaş için tarih vermişti

Akbaşoğlu daha önceki açıklamasında EYT düzenlemesine ilişkin, "En kısa sürede bu konuyla ilgili kanun teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunacağız. Şubat ayı içerisinde yasalaştırıp EYT'li kardeşlerimizin mart ayında emekli maaşlarını almalarına dönük bu takvimi inşallah gerçekleştirmiş olacağız." bilgisini paylaşmıştı.

Bakan Bilgin de dün akşam açıklamıştı

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan ve ailesi Meclis'e gelen ve milletvekillerinin imzasına açılan EYT düzenlemesinin yasalaşmasını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün akşam yaptığı açıklamada EYT'de ilk maaşların 1 Mart'ta ödenmesi beklendiğini söylemişti. Bakan Bilgin'den gelen "EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir." açıklamayla heyecanlanan EYT'lilere kötü haber özel bankalardan geldi.