Fatih Portakal ''ahlak yoksunu'' dedi, DSP lideri ''Washington portakalı''

Fatih Portakal ''ahlak yoksunu'' dedi, DSP lideri ''Washington portakalı''
Güncelleme:

14 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ı destekleme kararı alarak, Cumhur İttifakı'na katılan ve muhalefet için "kafir" nitelendirmesi yapan DSP lideri Önder Aksakal, kendisine "ahlak yoksunu" diyen Fatih Portakal için "Washington portakalı" dedi.

Cumhur İttifakı'na katılan DSP'nin Genel Başkanı Önder Aksakal, geçtiğimiz günlerde Malatya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katıldığı deprem konutları temel atma töreninde "Bu seçim geçmiş dönemlerdeki gibi bir sağ-sol seçimi değil, vatan millet seçimidir. İnşallah 14 Mayıs'ta vatanımızı küffara teslim etmeyeceğiz." demişti.

Arapça bir kelime olan Küffar "İslam dinî terminolojisinde küfür işleyerek dinden çıktığı düşünülen veya hiç Müslüman olmamış kişiler" için kullanılan bir terim olunca Aksakal'a da tepki yağmıştı.

Küffar ne demek ? Küffar kelimesi aslında kafir demektir. Kâfir, İslam dinî terminolojisinde küfür işleyerek dinden çıktığı düşünülen veya hiç Müslüman olmamış kişiye denir.

DSP liderine tepki gösterenler arasında Sözcü TV Ana Haber spikeri gazeteci Fatih Portakal da vardı. 

Fatih Portakal, Aksakal'ı sert ifadelerle eleştirirken Aksakal için "Ahlak yoksunu bir insandan bahsediyoruz" demiş ve sözlerini "Ne diyebiliriz ki? Kendi ideolojisini satmış, kendi partisini yarı yolda bırakmış böyle bir insandan… Ahlak yoksunu, gerçekten ahlak yoksunu. 2 buçuk dakika konuşuyor, 1 dakikasında hakaret ediyor." diyerek sürdürmüştü.

Aksakal: Washington portakalı

DSP lideri Önder Aksakal'ın Fatih Portakal'a yanıtı da olay oldu. Cumhur İttifakı üyeleriyle Kocaeli'de katıldığı törende konuşan Aksakal "Yüzde 99’u müslüman olan ülkede kafir dışarıda. Bunların trol medyası var. Biri FOX diğeri Sözcü Tv. Bir tane Washington portakalı var. ‘DSP’nin genel başkanı ahlak yoksunu’ demiş. Benim ahlakımın zekatı senin yedi göbek ceddini cennete gönderir. Türkiye tek. Burası piyangodan çıkmadı. Biz burayı kimseye veremeyiz." dedi.