Hainler listesinde kimler var?

Hainler listesinde kimler var?

Kuvayı Milliye Derneği’nin Başkanı hain listelerinin olduğunu doğruladı: “Liste var, zamanı gelince açıklarız !”

Kuvayı Milliye Derneği’nin Genel Başkanı Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli kurmay albay Fikri Karadağ, törenin yıllardır alenen yapıldığını belirterek, "Törenleri stadyumlara taşıyacağız ve milletimize 50 binler önünde yemin ettireceğiz" dedi.




Basın toplantısı düzenleyen Karadağ, bayrak, sancak, Atatürk resimleri ve Kuran-ı Kerim’in Türk Milleti’nin değerleri savundu. Karadağ, "Bizim düzenimizde Allah ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten başka oyun kurucu yoktur. İnsan canı almak, arkadan vurmak tasvip edilemez. Biz Türkiye’yi değil, dünyayı Allah’ın emrettiği nizamı alem içerisinde yönetmeye adayız" dedi. Karadağ, "Ölmek, öldürmek ve insanları bu yönde yönlendirmek en son yapacağımdır. Konuşma Atatürk’ün padişah tarafından görevden alındığında, Erzurum’daki karargahında kendi personeline yaptığı konuşmadan alıntıdır" diye konuştu.

LİSTE HAZIR

Yemindeki silahların oyuncak olduğunu da iddia eden Karadağ, 13 bin 500 kişilik hain listesiyle ilgili soruya ise şu cevabı verdi: "Liste mevcut. İçeriğini zamanı gelince açıklarız. Listede, Türk Milleti’nin 80 yıllık geçmişi boyunca, yurt dışına 480 milyar dolar kaçıranların isimleri var. 80 yıldır milleti sömürüp, tarihten silmek isteyen, ister döviz kaçakçısı, ister iş adamı, isterseniz hain deyin, insanları kast ediyoruz. Gerekli irade oluştuğunda ve istenildiği taktirde liste verilerek hukuki anlamda hesap sorulması sağlanacaktır" diye yanıt verdi.

Hürriyet