Hulusi Akar'ın korumalarını o seçti

Hulusi Akar'ın korumalarını o seçti

Genelkurmay Başkanı Org. Akar, Özel Kuvvetler tarafından korunuyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, önceden olduğu gibi 15 Temmuz sonrasında da Özel Kuvvetler tarafından korunuyor.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın bizzat belirlediği 40 kişilik yakın koruma ekibi, Orgeneral Akar’ın etrafında etten duvar örüyor. Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberin göre, darbe girişimi sonrası, Orgeneral Akar’ın korumasında görev alan Özel Kuvvetler mensubu personelin önemli bir bölümü değiştirildi. Yeni ekipte yer alanların da Özel Kuvvetler’in en seçkin personeli olduğu belirtildi.

57aa427318c773274070f54a.jpg
Korgeneral Zekai Aksakallı

GLOCK VE M-16 DONANIMLI
Tüm savaş teknikleri hakkında eğitimli ve neredeyse tüm silahları kullanma becerisine sahip Özel Kuvvetler, Orgeneral Akar’a yakın koruma yaparken üzerlerinde Glock tabanca ile M-16 makineli tüfek bulunduruyorlar. Orgeneral Akar’ın konvoyu hareket halindeyken uzaktan kumandalı bombalı tuzaklara karşı sinyal bozucu jammer’lar da devreye giriyor. Genelkurmay Başkanı Akar’ın koruma heyetinde duruma göre sayısı 3 ile 4 arasında değişen polis de bulunuyor. Ancak polisler konvoy hareket halindeyken yolun açık tutulması için eskort görevi yapıyor. Özel Kuvvetler, kuvvet komutanlarının da yakın koruma görevini üstleniyor. 

ZİYARETTE GÖREV YAPTILAR
Genelkurmay Başkanı Akar ve kuvvet komutanları, darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci general Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehitedilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Ankara’daki evine önceki gün taziye ziyaretinde bulunmuştu. Ziyarette Akar’ı yeni belirlenen korumaları korumuştu.

Hürriyet