İçişleri Bakanlığı'ndan PCR testi için yeni karar

İçişleri Bakanlığı'ndan PCR testi için yeni karar
Güncelleme:

Türkiye'de maske zorunluluğu sağlık kuruluşları haricinde sonlandırılırken İçişleri Bakanlığı'ndan da dikkat çeken bir "zorunlu PCR testi" kararı geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelgeye göre 1 Haziran’dan itibaren tüm sınır kapılarından ülkeye girişlerde, azami 72 saat önce negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacak.

 İki gün önce arka arkaya 1000’in altında kaydedilen günlük vakalarla toplu taşımada maske zorunluluğu kalkmıştı.

Son 24 saatin koronavirüs tablosu 

Sağlık Bakanlığı tarafından, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son duruma ilişkin veriler paylaşıldı. 31 Mayıs 2022 Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu belli oldu.

son 24 saatin koronavirüs vaka ve ölüm tablosu

 

Aşılama verileri

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 31 Mayıs’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 975 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 oldu. Bir günde toplam 128 bin 854 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 946 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,50 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 734 bin 958’e yükseldi.

 

İlk ve son sıra değişmedi

 Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.