İpsala'da "Kutlu Doğum" Buluşması

İpsala'da "Kutlu Doğum" Buluşması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile Balkan ülkeleri müftü ve din adamları, 17 Nisan'da İpsala'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılacak

EDİRNE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Balkan ülkeleri müftü ve din adamları, 17 Nisan'da İpsala'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılacak.

"Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" teması ve "İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım" çağrısı etrafında düzenlenen Kutlu Doğum kutlamalarına Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yanı sıra Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Slovenya, Yunanistan ve Bulgaristan müftü ve din adamlarının da katılması bekleniyor.

- Hazırlıklar devam ediyor

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpsala Kaymakamlığı, İpsala Belediyesi ve Edirne Müftülüğünün düzenlediği organizasyonda Kutlu Doğum etkinliklerinde Balkanlar'ın İpsala'da buluşacağını söyledi.

Etkinliklerin düzenleneceği fuar alanınındaki hem fiziki hem de peyzaj düzenlemelerinin tamamlandığını ifade eden Kerman, "Balkanlardan, Filistin'den birçok ülkeden yaklaşık 7 bin misafir bekliyoruz. Programa Diyanet İşleri Başkanımız Görmez, Sağlık Bakanımız Müezzinoğlu da katılacak. Tüm Edirneli, Trakyalı vatandaşlarımızı bu etkinliğe bekliyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız." diye konuştu.

- "Bölgemiz için çok özel bir buluşma"

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ise 17 Nisan'da etkinliklerin Selimiye Camisi'nden başlayacağını söyledi.

Sabah namazında Balkanlardan gelen misafirlerin Selimiye Camisi'nde buluşacağını belirten Üzüm, şunları kaydetti:

"Balkanlardan gelen müftülerimiz, başmüftülerimiz ve 4 bin civarında soydaşımız Selimiye Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez hocamız ile buluşacak. Selimiye Camisi'nde bir Kur'an ziyafeti ve başkanımızın sohbetleriyle Kutlu Doğum programımız başlamış olacak. Pazar günü saat 14.00'te İpsala'da cami açılışı ve kutlu doğum ana programımız yapılacak. Bölgemiz için çok özel bir buluşma. İnşallah bereket ve hayırlar getirecek. Barışın Balkanlarda yeniden güçlenmesine ve kuvvetlenmesine vesile olacak. Efendimizin dünyayı teşrifleri Canab-ı Hakk'ın rahmetidir. İnşallah bu rahmet Edirnemiz'de Balkanları içerisinde alan etkinlikle kutlanacak. Kutlu Doğum'un bütün dünyaya barış, esenlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum."