İstanbul'da yol durumu nasıl 14 Haziran

İstanbul'da yol durumu nasıl 14 Haziran

İstanbul'un bir kısmı akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışa teslim oldu.

Hava biranda karardı. Ardından sağanak yağmur başladı. Yaklaşık 15 dakika bardaktan boşalırcasına yağan yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi. Avcılar bir binadaki branda D-100’de ilerleyen 2 aracın üzerine uçtu. Sürücüler bir anda neye uğradığını şaşırırkentrafik bir süreliğine durdu. Sağanak yağış trafiği de olumsuz etkilerken, TEM Otoyolu Edirne istikameti Mahmutbey Mevkii’nde trafik yoğunluğu yaşanıyor. İstanbulBüyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluğu haritasında şu anda kentteki trafik yoğunluğunun yüzde 85 olduğu belirtildi.

HAVA TRAFİĞİ DE ETKİLENDİ

İstanbul ve Atatürk Havalimanı çevresinde etkili olan fırtına bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, iniş için yaklaşma yapamayınca uçaklar dakikalarca havada turatmak zorunda kaldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçak rötar yaptı.

Elektrik yüklü bulutlar, Atatürk Havalimanı’nda uçak seferleri de olumsuz etkilendi. CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaşma yapamadı. Bulutlardan dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Kalkış yapacak uçaklar da uzun kuyruklar oluşturdu. Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken pilotlar, kötü hava koşullarının olduğu koordinatları kontrolörlere bildirdi. Uçakların iniş yaklaşma rotalarında değişiklik yapıldı. Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

İBB'nin trafik yoğunluk haritasına göre, İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 83.

aa-071.jpg

Öte yandan Meteoroloji, Kocaeli, Düzce, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı) tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 4 ila 7 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.