İstanbul’da bu yollar bir hafta kapalı...

İstanbul’da bu yollar bir hafta kapalı...

13. İslam Zirvesi toplantısı nedeniyle, 9-15 Nisan tarihleri arasında bazı yollar trafiğe kapatılacak

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek 13. İslam Zirvesi toplantısı nedeniyle, 9-15 Nisan tarihleri arasında bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergâhlar şöyle:

Taşkışla Caddesi, Mete Kavşağı’ndan Kadırgalar Adil Baba Kavşağı’na kadar çift yönlü araç trafiğine kapatılacak, trafik akımı Asker Ocağı Caddesi’nden Divan Kavşağı istikametine yönlendirilecek. Gümüş Caddesi, Harbiye Orduevi girişi ışıklardan Adil Baba Kavşağı’na kadar çift yönlü kapatılacak, trafik akımı Halaskârgazi Caddesi istikametine yönlendirilecek. Mim Kemal Öke Caddesi, Vali Konağı Caddesi girişinden Adil Baba Kavşak ve Abdi İpekçi Caddesi’ne kadar çift yönlü kapatılacak, trafik akımı Abdi İpekçi ve Vali Konağı Caddesi’ne yönlendirilecek. Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi girişinden Mim Kemal Öke Caddesi’ne kadar kapatılacak, trafik akımı Bayıldım Caddesi’ne yönlendirilecek.

YARIN KAPALI YOLLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Fun Run Series” koşusunun Üsküdar’da gerçekleştirilecek 2. etabı için alınacak önlemler kapsamında trafiğe kapatılacak olan yolları da duyurdu. 10 Nisan 2016 Pazar günü 09.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Fun Run Series’ koşusunun 2. etabı nedeniyle 06.00’dan etkinlik bitimine kadar araç trafiğine kapatılacak yollar ve alternatif güzergâhlar şöyle: Üsküdar Harem Sahil Yolu istikameti – Üsküdar Evlendirme Dairesi önü, Harem istikameti Harem Otogarı önündeki göbekten geriye yönelen yarış başlangıç noktası, aynı şekilde 2. turun koşulması ile yarış başlangıç noktası olan Üsküdar Evlendirme Dairesi önü. Alternatif güzergâhlar: D-100 Kuzey yoldan gelen trafik akımı Harem Otogarı’nda U dönüşü yaparak Güney istikametine, Selimiye 1. Ordu Komutanlığı önündeki trafik ışıklarından sırasıyla Burhan Felek Caddesi’ni takiben Tıbbiye Caddesi Deniz Otel önü trafik ışıklarından Şahap Gürler Caddesi, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi Karacaahmet Mezarlığı önünden Halk Caddesi, Hâkimiyet-i Milliye Caddesi son olarak Üsküdar Meydanı’na yönlendirilecektir. Üsküdar Meydanı’ndan Harem istikametine giden trafik akımı da yukarıda belirtilen güzergâhlara yönlendirilecek.

EMNİYET'TEN STADYUM AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, stadyumlarda alınan ek tedbirler çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arena ve Başakşehir Fatih Terim stadyumlarında gerçekleştirilecek Spor Toto Süper Ligi karşılaşmalarında maç günleri trafiğe kapatılacak olan yollar ve alternatif güzergahları belirledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

İlimizde faaliyet gösteren spor kulüplerinin müsabakalarını gerçekleştirdikleri stadyumlarda alınan ek tedbirler çerçevesinde; Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Arenave Başakşehir Fatih Terim stadyumlarında gerçekleştirilecek Spor Toto Süper Ligi müsabakalarında, müsabaka günleri tedbir saati ile müsabaka bitiminden bir saat sonrasına kadar trafiğe kapatılacak olan yollar ve alternatif güzergahlar aşağıda belirtilmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu;

* Tepebaşı Caddesi trafiğe kapatılacak, trafik akımı Tarlabaşı Caddesinden Unkapanı istikametine yönlendirilecektir.

* Refik Saydam Caddesinden Tepebaşına gelen trafik akımı Tepebaşı Caddesine gönderilmeyerek Taksim istikametine yönlendirilecektir.

* Neva Sokak trafiğe kapatılacak, trafik akımı stadyum istikametine verilmeyerek Dolapdere ve Piyalepaşa istikametine yönlendirilecektir.

Vodafone Arena Stadyumu;

* Dolmabahçe Caddesi Akaretler Kavşağından Kadırgalar alt ışıklara kadar trafiğe kapatılacak, trafik akımı Akaretler Kavşağından Dolmabahçe istikametine verilmeyerek Süleyman Seba Caddesinden Bayıldım Caddesi stadyum arkasına yönlendirilecektir.

* Kadırgalar Caddesi Bayıldım Caddesine kadar trafiğe kapatılacak, Kadırgalar Caddesi girişine Meclisi Mebusan Caddesinden gelen trafik akımı stadyum arkasına verilmeyerek Beşiktaş istikametine yönlendirilecektir.

 Başakşehir Fatih Terim Stadyumu;

* Hürriyet Bulvarı (Oyakkent Kavşağı) Ertuğrul Gazi Caddesi kesişiminden Hürriyet Bulvarını takiben stadyumun üst girişine kadar olan kısım trafiğe kapatılacaktır.