Karantinadaki 65 yaş üstüne müjde yolda! Sokağa çıkma izni geliyor!

Karantinadaki 65 yaş üstüne müjde yolda! Sokağa çıkma izni geliyor!
Güncelleme:

Koronavirüs salgınında en çok etkilenen yaş grubu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için getirilen "sokağa çıkma yasağı"nın, il genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanan haftasonlarında gevşetilmesi, yaklaşık 1 aydır evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşların birkaç saatliğine de olsa sokağa çıkabilmesinin üzerinde tartışılıyor.

Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs salgını Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Hastalığa yakalananlarda 65 yaş ve üstü olanlarda ölüm oranının fazla olması sebebiyle getirilen sokağa çıkma yasağı bir süredir tartışılıyordu.

Hürriyet'ten Nurcan babacan'ın haberine göre, AK Parti MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, Koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 65 yaş üstü vatandaş sokağa çıkamamaktan şikâyet ederken hükûmet Koronavirüs'le ilgili aldığı bazı önlemleri gözden geçirme kararı aldı.

Gerçekleştirilen toplantıda 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları 3 saatliğine izin verilmesi konuşuldu. Bu doğrultuda karar verilmesi halinde 65 yaş üstü, maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek.

Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Hürriyet