Kiracısını darbeden emlak kralına 7 yıl 1 ay hapis

Güncelleme:

İstanbul Bakırköy'de kira zammını kabul etmeyip evden çıkmak istemeyen kiracısını darbeden ev sahibi, 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ataköy'de 400 dairesi olduğu iddia edilen ev sahibinin, kiracısını çıkartmak için adam tuttuğu da ortaya çıktı.

İstanbul'da kira zammını kabul etmeyip evden çıkmak istemeyen kiracısı G.K.'yı ve misafirini darbedip çatalla yaralayan ev sahibi M.C.B., 6 suçtan toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, B.'nin kiracısını evden çıkarmak için adam tuttuğu da ortaya çıktı. Sanıklardan N.Ş. son savunmasında samimi bir itirafta bulunmak istediğini belirterek, "M. bize 'Bir dairem var, bu daireme çöktüler, bu dairemdeki kiracıyı çıkarmama yardımcı olun, işi bitirin karşılığında 20 bin dolarınızı alın. Gerekirse ayaklarına sıkın' diyerek bize işi verdi" şeklinde konuştu.

Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 7. duruşmaya tutuksuz sanık N.Ş. gelirken taraf avukatları salonda hazır bulundu. 

"GEREKİRSE AYAKLARINA SIKIN"

Söz hakkı verilen N.Ş., samimi bir itirafta bulunmak ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, "Biz o dönem S.O. ile yarı zamanlı bodyguardlık ve koruma isleri alıyorduk. Ben S. ve yanımızda çalışan Ş. diye bir arkadaş Şirinevler de bir kafede M.C. ile görüştük. O gün oraya gittiğimizde M. bize 'Ataköy'de 400 dairem var. Kiraları toplarken yanımda bulunun' dedi. Biz de koruma işini kabul ettik. Aynı zamanda 'Bir dairem var, bu daireme çöktüler, bu dairemdeki kiracıyı çıkarmama yardımcı olun, işi bitirin karşılığında 20 bin dolarınızı alın' dedi. N.'nin şahsi evinin adresini dahi bize verdi. N.'nin karısının numarasını S.'ye gönderdi. Gerekirse ayaklarına sıkın diyerek bize işi verdi" şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞE DÖNÜK EVRAK DÜZENLEDİLER"

Savunmasının devamında Ş., "Ben o dönem evlenecektim asgari ücretle çalışıyordum. Maddi sıkıntı yaşadığım için işi kabul ettim. Bir sonraki gün hanım efendinin evine gittik. Aracı dışarı park ettik, apartman kapıcısı bize kapıyı açtı. M. Bey apartman kapıcısına para verdi. Daireye gittik yalnızca kadın vardı bir an önce evden çıkmasının kendisi için en hayırlısı olacağını söyledik. Tehdit etmedik. Pişmanım. Evin bize kiralandığına dair sözleşmede avukat beyin ofisinde yapılmıştır. Ofisin arkasındaki noterde de tasdiklenmiştir. Geçmişe dönük evrak düzenlenmiştir. Daha sonra çıkacak olaylardaki sorumluluğu ortadan kaldırmak için bu evrak düzenlendi" dedi.

Mahkeme, M.C.B.'in 6 suçtan toplamda 7 yıl 1 ay hapsine hükmederken Nazım Ş. ve S.O., 'Birden fazla kişiyle birlikte tehdit' suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İDDİANAMEDEN  

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede M.C.B.'nin geçen sene yüzde 100'ün üzerinde kira artışı yapmak istemesi, G.K.'nın bu durumu kabul etmemesi üzerine şüphelinin şiddet uygulayarak kiracısını evden çıkarmak istediği yer aldı. İddianamede N.Ö. ve G.K.'nın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte yaralandıkları kaydedildi. Olay günü ikametine girildiğinde yerde çok sayıda cam kırıklarının olduğu, yatak odası kapısının menteşesinin çıkmış ve kapısının eğik olduğu, ayrıca kahve makinesinin yerde kırık vaziyette olduğu tespit edildi.  İddianamede ayrıca dosyaya giren görüntülerde M.C.B.'nin evin içerisinde bağırıp çağırdığı, buzdolabından aldığı içerisi dolu cam kavanozları fırlatarak kırdığı, evin içerisinin cam parçaları ile dolduğu ve oluşan yaralanmalar neticesinde ev içerisinde kan izlerinin olduğu belirtildi.   Cumhuriyet savcısı B.'nin 'Kasten yaralama', 'Hakaret', 'Silahla tehdit', 'Mala zarar verme', 'Nitelikli hırsızlık', 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından toplamda 9 yıl 3 aydan 24 yıla kadar hapsini talep etti.   

DHA