Kocaeli'deki Cinayet Davası

Kocaeli'deki Cinayet Davası

Körfez ilçesinde, kendisi ve çocuklarını darbeden eşini öldürdüğü öne sürülen kadının yargılanmasına başlandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kendisi ve çocuklarını darbeden eşini öldürdüğü iddia edilen kadının, yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Damla K. ve avukatı katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık, eşinin sürekli kendisini darbettiğini ileri sürerek, "Eşim Fikret K, bana şiddet uygularken genellikle demir sopa, ayakkabının tabanı, piknik tüpü ve evde zarar verebileceği ne bulursa kullanıyordu. Çocuklarımı da dövüyordu" diye konuştu.

Olay günü eşinin kendisini yine darbettiğini öne süren Damla K, şunları kaydetti:

"Piknik tüpüyle yüzüme vurdu. Daha sonra uyudu. Uyandıktan sonra beni tekrar döveceğini düşündüm ve mutfağa gidip beni dövdüğü piknik tüpü ile bıçağı aldım. O yatarken bana çektirdiği acıyı yaşaması için tüple bir kere vurdum sonra ayağa kalkar gibi oldu ve ‘Ne yapıyorsun?’ dedi. Ben de kalkıp 'beni öldürecek' diye korktum ve bıçağı rastgele salladım. Sonra çocuklarımın odasına gidip ağladım. Onun hareket etmediğini görünce de üzerini örttüm ve eniştemi arayıp olanları anlattım."

Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Damla K, 24 Ağustos 2015'te piknik tüpüyle kafasına vurduğu eşi Fikret K'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Etiketler cinayet Kocaeli körfez