Korunmaya Muhtaç Kız Çocukları İçin "Çocuk Evi" Projesi

Korunmaya Muhtaç Kız Çocukları İçin "Çocuk Evi" Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İBB ve Gönüllü Üniversiteliler Derneği arasında, 13 yaş ve üzeri kız çocukları için çocuk evi açılması ve işletilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalanması İBB Meclisi'nde onaylan

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Gönüllü Üniversiteliler Derneği arasında, 13 yaş ve üzeri kız çocukları için çocuk evi açılması ve işletilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalanması, İBB Meclisi'nde kabul edildi.

İBB Meclisi Mart ayı toplantısının 4. birleşimi İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. Meclis'te, 13 yaş ve üzeri kız çocukları için "Çocuk Evi" açılması ve hizmetlerin yürütülmesine ilişkin hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İBB ve Gönüllü Üniversiteliler Derneği arasında protokol yapılması hakkında Hukuk Komisyonu ile Kadın Erkek ve Fırsat Eşitliği Komisyonu müşterek raporu görüşüldü. Rapor, AK Partili meclis üyelerinin "evet", CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Protokolde, "Çocuk Evi" her ilin sosyal, kültürel açıdan çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerinde tercihen il merkezinde okul ve hastanelere yakın apartman dairesi ve müstakil dairelerde 5 ile 8 çocuğun kaldığı evler olarak tanımlanıyor. Bu evlerde çocukların gelişiminden ve bakımından sorumlu personel olarak bakıcı anne, verilecek hizmetin yürütülmesinden sorumlu olarak da "çocuk evi sorumlusu" olacak.

Protokole göre, evlerin kirasını, elektrik, su, doğal gaz giderlerini belediye karşılayacak. Ayrıca, çocukların okullara, meslek edindirme kurslarına katılmalarına, gerek İBB bünyesindeki gerekse diğer kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kurslarından hizmet almalarına yardımcı olunacak.

Ayrıca, çocuklara değerler eğitimi verilecek, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaları sağlanacak.