Mariam Kavakçı'nın paylaşımları için flaş açıklama

Mariam Kavakçı'nın paylaşımları için flaş açıklama
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak atanan Mariam Kavakçı'nın annesi Merve Kavakçı'nın eski eşi, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, "hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar" dedi.

1999 yılında TBMM’de yaşanan başörtüsü krizi ile gündem olan ve 2017 yılında Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak atandı. Merve Kavakçı'nın kız kardeşi Ravza Kavakçı da, 25. ve 26. dönemlerde AKP milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştı. Kavakçı ailesinin bürokraside üst yönetimlere gelmesi, sosyal medya başta olmak üzere milletvekili düzeyinde bazı tepkilere neden oldu. Mariam Kavakçı, kendisi hakkında yapılan paylaşımların ardından sosyal medya hesaplarını kapattı.

Merve Kavakçı’nın eski eşi, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da Mariam Kavakçı üzerinden başlatılan tartışmanın bir linçe dönüştüğünü ifade etti. Kavakçı’nın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olarak atanmasını “adaletsiz sistem üzerinden eleştirenlere bir sözü olmayacağını” ifade eden İslam, “Mariam Kavakçı'ya hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar” dedi.

1999 yılında Merve Kavakçı ve kızlarına yine linç girişimi yapıldığını hatırlatan ve olayın videosunu paylaşan İslam, “Saray kötüdür ama linç bunlardan da kötüdür. Sarayı ortadan kaldırabilirsiniz ama lince katılanlar bu utancı hayat boyu taşıyacaklardır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yeni danışmanı Mariam Kavakçı'nın fotoğrafları olay olduErdoğan'ın yeni danışmanı Mariam Kavakçı'nın fotoğrafları olay oldu

İslam’ın sosyal medya hesabı Twitter’da Mariam Kavakçı ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlar şöyle:

Sayın Mariam Kavakçı ataması hakkındaki tweetler konusunda yorum yapmakta tereddüt etmemin nedeni kendileriyle beş yıldan fazla baba - kız hukuki ilişkimizin olması. İşin bir lince dönüşmesi karşısında susmanınsa insani değerler açısından bir sefalet olduğunu düşünüyorum.

'DANIŞMANLIK İÇİN GÜVEN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPILIR'

Mariam Kavakçı atamasına adaletsiz sistem adına yapılan itirazlara söyleyecek bir şeyim yok. Ancak danışmanlık hizmeti özellikler taşıyan bir görevdir. İş mahremiyeti de içerdiğinden genellikle bir yarışma çerçevesinde değil de güven üzerinden değerlendirme yapılır.

'DÖRT YILLIK FAKÜLTE YETERLİ'

Milletvekilleri de danışmanlarını seçerken sınav açmaz, kendi çalışma tarzlarına uygun olan adayları işe alırlar. Bu nedenle Mariam Kavakçı'nın işe alımında tek seçici işverendir yani Cumhurbaşkanlığıdır. Dört yıllık fakülte eğitimi de bunun için yeterlidir.

'FOTOĞRAFLAR KENDİSİNE AİT DEĞİL'

Mariam Kavakçı'ya hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar. Kullanılan fotoğrafların büyük çoğunluğunun kendisine ait olmadığını ve bir algı yönetimi yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ona ait olsa da bu şekilde yaklaşmak bir linçtir...

Seçiniz...