MEB'den öğretmenlere ''siber sapıklar''dan korunmak için önemli hatırlatma

MEB'den öğretmenlere ''siber sapıklar''dan korunmak için önemli hatırlatma
Güncelleme:

MEB, öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci olarak giriş yapıp siber sapıklık yapan kişilere karşı uyarılarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin cep telefonlarına gönderilen kısa mesaj ile EBA canlı harici derslerde siber saldırılardan korunmak için hatırlatmaların yer aldığı bilgilendirme yapıldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitim faaliyetlerinin EBA TV kanalları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İnternet Platformu ve EBA canlı ders sistemi aracılığıyla yürütüldüğü anlatılan bilgilendirmede, öğrencilerin kendi sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle ders yapabilmesine olanak sağlayan EBA canlı ders özelliğinin uzaktan eğitim için özel olarak geliştirilerek kısa zamanda devreye alındığı aktarıldı.

Okul öncesi eğitimden 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinin haftalık ders saatlerinin tamamını uzaktan eğitim ile yapması ve öğrenme eksikliği oluşmaması amacıyla harici canlı ders özelliğinin de ayrıca yayına alındığı ifade edilen bilgilendirmede, "Harici canlı dersler esnasında kamuoyuna da yansıyan siber saldırılara maruz kalınmaması için öğretmenlerimizin dikkate alması gereken hususları, yeniden hatırlatmak isteriz." ifadesine yer verildi.

SAHTE KİMLİKLE DERSE GİREMEYECEKLER

 Bilgilendirmede, öğretmenlere şu hatırlatmalar yapıldı:

"Öğretmenlerimizin her ders için farklı ID ve şifre kullanmaları, daha önce çeşitli iletişim kanallarından paylaşılmış olan canlı ders bilgilerini geçersiz kılacaktır. Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken bekleme odası özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir.

Ayrıca öğretmenlerimizin, ders başlarken öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmelerine engel olacaktır."

NE OLMUŞTU?
Koronavirüs ile mücadele kapsamında evlerinde uzaktan eğitim alan öğrenciler kullandığı programa siper sapıklar dadanmıştı. Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'ya rağmen öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar öğrencilerin eğitimin almalarına engel olmuştu. Öğrencilerin isimlerini kullanarak programa katılan sapıklar öğretmen ve öğrencilere ağza alınmayacak küfürler ederek, cinsel içerikli videolar izletmişti. Duruma isyan eden veliler, bir an evvel çare bulunmasını istemişti.

Bursa'da uzaktan eğitime ''siber sapık'' engeliBursa'da uzaktan eğitime ''siber sapık'' engeli

 

text-ad
Etiketler açıklama meb siber
Orman yangınları yeşil vatanı küle çevirirken, Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Orman yangınları yeşil vatanı küle çevirirken, Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Bebek katili Öcalan'ın ''sol kolu'' terör tutuklusu İmralı'dan tahliye edildi! Bebek katili Öcalan'ın ''sol kolu'' terör tutuklusu İmralı'dan tahliye edildi! Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Sıcaktan kavrulan Türkiye'ye müjde: Yağmur geliyor, yağmur! Sıcaktan kavrulan Türkiye'ye müjde: Yağmur geliyor, yağmur! ORC Araştırma 21 gün sonra yeni seçim anketini yayınladı: Oy oranlarında büyük değişiklik var! ORC Araştırma 21 gün sonra yeni seçim anketini yayınladı: Oy oranlarında büyük değişiklik var! Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt! Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt! İstanbul'un bu ilçesinde denize girmek yasaklandı İstanbul'un bu ilçesinde denize girmek yasaklandı Ekrem İmamoğlu peşpeşe gelen 26 şehit haberinin ardından isyan etti Ekrem İmamoğlu peşpeşe gelen 26 şehit haberinin ardından isyan etti Eltisi tarafından içeceğine ilaç karıştırılan kadın ölümden döndü Eltisi tarafından içeceğine ilaç karıştırılan kadın ölümden döndü Bursa'yı cehenneme çeviren yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı Bursa'yı cehenneme çeviren yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
Yerli elektrikli sedan otomobilimiz TOGG T10F'in un çıkış tarihi ertelendi! Yerli elektrikli sedan otomobilimiz TOGG T10F'in un çıkış tarihi ertelendi! Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası MasterChef'in sempatik ismi değişimiyle herkesi şaşırttı: Gören tanıyamadı MasterChef'in sempatik ismi değişimiyle herkesi şaşırttı: Gören tanıyamadı Kırık ayakla alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti! Kırık ayakla alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti! Tatil cennetimiz Bodrum'da skandal görüntüler! Tatil cennetimiz Bodrum'da skandal görüntüler! Yazın olmazsa olmazı karpuzda ölümcül risk! Yazın olmazsa olmazı karpuzda ölümcül risk! AK Parti ve MHP destek verdi, CHP'li Belediye Başkanı gözyaşlarını tutamadı AK Parti ve MHP destek verdi, CHP'li Belediye Başkanı gözyaşlarını tutamadı Akıl alır gibi değil! Tarlanın sahibi tarlasına gelince karşılaştığı görüntü karşısında şoke oldu Akıl alır gibi değil! Tarlanın sahibi tarlasına gelince karşılaştığı görüntü karşısında şoke oldu 53 yaşındaki Defne Samyeli, 20 yaşında gibi gözükmesinin sırrını açıkladı 53 yaşındaki Defne Samyeli, 20 yaşında gibi gözükmesinin sırrını açıkladı Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldızının değişimi ''yok artık'' dedirtti! Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldızının değişimi ''yok artık'' dedirtti!