Murat Ülker, Davutoğlu'nu kırmadı !

Murat Ülker, Davutoğlu'nu kırmadı !
Güncelleme:

Şehir Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ali Atıf Bir'in görevden alınmasını Davutoğlu'nun istediği ortaya çıktı.

Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Murat Ülker'in yürüttüğü Şehir Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten Paralel Yapı'ya olan yakınlığı bilinen Prof. Dr. Ali Atıf Bir'in getirilmesi uzun süre tartışmalara sebep olmuştu.

İstanbul Şehir Üniversitesi'ne Ali Atıf Bir’in rektör yapılması Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da rahatsız ettiği öğrenildi.

ÜLKER, HOCA'NIN RİCASINI KIRMADI

Geçtiğimiz salı günü Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da Mütevelli Heyet Başkanı Murat Ülker ile basına yansımayan bir görüşme yaptı. Görüşmede Davutoğlu Murat Ülker'den Prof. Dr. Ali Atıf Bir'in rektörlük görevinden uzaklaştırmasını istedi.

BİR'İN YERİNE DAVUTOĞLU'NUN DA YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM

Murat Ülker de Davutoğlu'nun bu konudaki ricasını kırmayarak rektör değişikliğine gitti. Ali Atıf Bir'in yerine Başbakan Davutoğlu'nun da uzun yıllardır yakından tanıdığı Prof. Dr. Cengiz Kallek getirildi.

Asaleten rektör olarak atanan Kallek'in Başbakan Davutoğlu'nun ve Murat Ülker'in Boğaziçi Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı olduğu öğrenildi.