Narkotim Projesi Antalyada başladı

Narkotim Projesi Antalyada başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 11 pilot ilde uygulanan "Narkotim Projesi", Antalya'da da hayata geçirildi- Antalya Valisi Türker:- "Uyuşturucu meselesi sadece polisiye mesele değildir. Diyanet'ten sağlığa, milli eğit

ANTALYA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı" kapsamında yürütülen çalışmalara ek olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen "Narkotim Projesi", Antalya'da da başladı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binası'nda düzenlenen törende konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye'nin doğu ve batıyı birleştiren bir konumda olması nedeniyle uyuşturucu kaçakçılarının da güzergahında bulunduğunu ifade etti.

Nüfusun genç olmasının, Türkiye'yi uyuşturucu satıcıları açısından "hedef" haline getirdiğini vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

"Başta terör örgütleri olmak üzere suç örgütleri maddi kaynaklarını uyuşturucudan temin etmektedir. Gelişmiş dünya ülkelerinde uyuşturucu konusu çok ileri seviyelerde olmasına karşın, ülkemizin toplumsal yapısı nedeniyle bu konuda daha hassasız. Uyuşturucu meselesi sadece polisiye mesele değildir. Diyanet'ten sağlığa, milli eğitimden sivil toplum kuruluşlarına kadar komple mücadele etmemiz gerekir."

- Antalya'da 16 ekip oluşturuldu

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da uyuşturucu maddenin kişinin uyum gücünü zaafa ve iflasa götürerek ailesinden, toplumdan ve çevresinden kopardığını, yalnızlığa, bunalıma ve suça sürüklediğine işaret etti.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığının çağın en önemli sorunlarından biri olduğuna değinen Tonbul, "Özellikle refah düzeyimizin artması ile gençlerimizin uyuşturucuya ulaşabilmesi daha da kolaylaştı" dedi.

Tonbul, Emniyet Genel Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadelede önleyici tedbirlerin artırılmasına yönelik hazırladığı "Narkotim Projesi" ile uyuşturucunun mağdurlarının topluma kazandırılmasının hedeflendiğini anlattı.

Uyuşturucu sorununu çözmek, polisin suç ve suçluyla mücadelesindeki kararlılığı göstermek ve alınacak tedbirlerle kalıcı sonuçlar elde etmek amacıyla projenin yürütüldüğünü ifade eden Tonbul, projenin ilk olarak Antalya'nın da arasında bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum'da hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye genelinde projeye uygun nitelikte 865 personel seçilerek uzmanlık eğitimlerinin tamamlandığını bildiren Tonbul, şöyle konuştu:

"İlimizde ise uzmanlık eğitimi verilen 67 personelden 16 ekip oluşturuldu ve araç ve gereçlerle donatılarak görevlendirildi. Narkotim ekiplerimiz, ilimizdeki riskli bölgelerde, metruk binalarda, parklarda genellikle halkın yoğun bulunduğu umuma açık yerlerde, özellikle okul önlerinde görevlendirilerek uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edecek. Uyuşturucu bağımlısı, madde kullanan şahıslara yönelik çalışmalar yapacaklar."