Oktar grubunun tarafından yanlış yazılan 'İnşaAllah' ve 'MaşaAllah'ın sırrı

Oktar grubunun tarafından yanlış yazılan 'İnşaAllah' ve 'MaşaAllah'ın sırrı
Güncelleme:

Adnan Oktar'ın talimatıyla grubunun yanlış yazdıkları "İnşaAllah" ve "MaşaAllah" kelimelerinde "A" harfini büyük göstermeleri polis kayıtlarına "Örgüt dili" olarak geçti.

Adnan Oktar'ın kedicikleri tarafından sık sık duyulan "Maaşallah" ve "İnşallah" kelimeleri polis kayıtlarında ilginç şekilde yer aldı.

Oktar'ın grubunun yanlış yazdıkları 'İnşaAllah' ve 'MaşaAllah' kelimelerinde "A" harfini büyük yapmaları polis kayıtlarına "Örgüt dili" olarak girdi.

"ÖRGÜT DİLİ' OLARAK KAYITLARA GEÇİLDİ

Polis, Oktar ve grubuna 8 ay boyunca yaptığı teknik takipte örgüt üyelerinin bir çoğunun birbirleri ya da başkaları ile mesajlaşmalarında bu kelimeleri yine aynı şekilde yazdığı belirlendi.

Bu kişilerden biri de polisin fezlekesinde örgütün hukuk grubunda yer aldığı belirtilen Ali Emre Bukağılı'ydı. Kayıtlara geçen mesajlarda, Bukağılı ile adliye görevlisi S.T. arasında cep telefonu ile 'İnşaAllah' kelimesinin geçtiği bir mesajlaşma oldu. Polis hazırladığı fezlekede, açık kaynaklarda kullanılan "MaşaAllah" ve "İnşaAllah" kelimelerinde yer alan "A" harfinin büyük yazılmasını bir 'örgüt dili' olduğunu belirtti.

TALİMAT ADNAN OKTAR'DAN

Telefon mesajlarında 'MaşaAllah' ve 'İnşaAllah' şeklinde SMS atan şüphelilere 'A' harfinin neden büyük yazıldığı soruldu. Birçok kişi, "Farkında değilim" veya "Cep telefonu otomatik yazdı" diye cevap verdi. Ancak daha önce Oktar grubunda yer alıp ayrılan müştekilerin verdiği ifadelerde "Maşallah ve inşaallah'daki 'A' harfinin büyük yazılması Adnan Oktar'ın talimatıydı." dedikleri belirtildi.