Ortaokullarda yüz yüze sınavlar ertelendi!

Ortaokullarda yüz yüze sınavlar ertelendi!
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokullardaki yüz yüze sınavlar hakkında yeni bir açıklama yaptı. Yüksek riskli/çok yüksek illerde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda 26 Mart'tan sonraki sınavlar 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek. İlkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından ortaokullarda yüz yüze sınav takviminin güncellendiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Ortaokullardaki yüz yüze sınavlar, yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır.

Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4’üncü sınıflar ile ortaokulların 8’inci sınıflarında sınavlar, okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edilecektir.

Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması hâlinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecektir." denildi.

Ortaokullarda yüz yüze sınavlar ertelendi! - Resim : 1