Perinçek: ''Uygur Türkleri’i TSK’ya ateş açtı, askerlerimizi öldürdü''

Güncelleme:

Vatan Partisi lideri Perinçek konuk olduğu bir televizyon programında tepki çeken açıklamalar yaptı. Perinçek, “Doğu Türkistan. Bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar. Bizim, Fırat Kalkanı Harekatı’nda. Uygur Türkleri. IŞİD içinde 30 bin Uygur var. Bu bir gerçek, bunu bakın MHP yöneticileri de söyledi, bu bir gerçek” dedi.

Habertürk’te yayımlanan Kübra Par’la Açık ve Net programına konuk olan Doğu Perinçek tepki çeken açıklamalar yaptı. Uygur Türkleri’nin TSK’ya ateş ettiğini savunan Perinçek, “PKK neyse Doğu Türkistan İslam Partisi aynı. Amerika tarafından eğitilen CIA, tarafından fonlanan örgütler bunlar PKK, Doğu Türkistan. Bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar. Bizim, Fırat Kalkanı Harekatı’nda. Uygur Türkleri. IŞİD içinde 30 bin Uygur var. Bu bir gerçek, bunu bakın MHP yöneticileri de söyledi, bu bir gerçek” dedi.

İşte Perinçek’in stüdyoda sarf ettiği o sözler:

“PKK neyse Doğu Türkistan İslam Partisi aynı. Amerika tarafından eğitilen CIA, tarafından fonlanan örgütler bunlar PKK, Doğu Türkistan. Bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar. Bizim, Fırat Kalkanı Harekatı’nda. Uygur Türkleri. IŞİD içinde 30 bin Uygur var. Bu bir gerçek, bunu bakın MHP yöneticileri de söyledi, bu bir gerçek. IŞİD içinde 30 bin bakın rakam veriyorum, 10 bini silahlı 20 bini aile Suriye’nin kuzeyinde IŞİD içerisinde Doğu Türkistan İslami Partisinin militanları var, bunlar bizim Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kurşun sıktılar. Mehmetçiğimizi öldürdüler bunu Milli Savunma Bakanlığı da biliyor, Genelkurmay Başkanlığı da. Bunların hiçbiri iddia değil gerçek.”

Seçiniz...