Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın ''sürprizini'' bozdu!

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın ''sürprizini'' bozdu!
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, siyasi kulislerde kabinenin AK Parti'nin 24 Mart'taki büyük kongresinden önce değişeceği yönünde bir beklenti olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Önce kabine mi kongre mi?' başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı ileri sürülen kabine değişikliğinin AK Parti'nin bir siyasi geleneği olduğunu belirterek "Büyük kongrede parti yönetimi yenilenir, kongreden sonra ise parti yönetiminden ve Meclis grubundan bazı isimler kabineye alınır, böylece Bakanlar Kurulu değişirdi. Parlamenter sistemde bakan olan milletvekillerinin istifa zorunluluğu olmadığı için bir sorun yaşanmazdı" dedi.

"Başkanlık sisteminde ise ne olacağı tam belli değil. Ama siyasi kulislerde kabinenin 24 Mart’taki büyük kongreden önce değişeceği yönünde bir beklenti var" ifadesini kullanan Selvi, "Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik yapılacak deniliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi 2023 seçimlerine göre yeniden yapılandırıyor" bilgisini verdi.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...