AK Partili Albayrak'tan vaat açıklaması

AK Partili Albayrak'tan vaat açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, AK Parti'nin seçim vaatleriyle ilgili konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, AK Parti'nin çok konuşulan seçim vaatleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Albayrak, vaatlerin bir matematiği olduğunu, bütün süreçler üzerinde çalışıldığını söyledi.

A haber'de konuşan Albayrak çözüm süreci için şunları söyledi:

"Türkiye'de kamplaşmaya yönelik, ırkçılığa yönelik söylemin değil kucaklayıcı söylemin güçlendiği bir resim ortaya koydu. Her partinin Türkiye Partisi olmak, herkesi kucaklamayla ilgili çok net bir resim ortaya çıktı. Çözüm sürecine gelirsek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sistematik anlamda Cumhurbaşkanlığı makamı olarak, hem hükümetimiz olarak hem Başbakanımız, Genel Başkanımız olarak söylemimiz çok net. Bunun ötesi yok. Bu kararlığın devamı noktasında. Bu süreçte aynı delikten iki defa geçilmez. Bir damla gözyaşı, bir damla kan akmasın diye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük riskleri alarak bu siyasi hareket çok büyük bir proje başlattı. Bütün bedelleri ödemek koşuluyla bir noktaya kadar getirdi. Bunu kim suistimal etti. İşte son üç, beş ayda yaşanan süreç. Bunun siyasi bedelini, siyaseten rant elde etmeye çalışan kesime halkımız çok ağır bir cevap verdi.

Terörün kökünü kazıyacak bir icraat süreciyle, silahlara gömülmesi, çimento dökülmesi konusunda zerre kararlılık noktasında geri adım atmayacağız. Çözüm sürecinde gelinen nokta 2 yıldır buydu. Örgütün lideri 2, 3 Nevruz'da hangi açıklamayı yapıyor? Silahları bırakın diyor. Bunun üzerinde beslenip Türkiye'yi karıştırmaya yönelik bir planı varsa, bu ülkenin demir yumruğu ülkeyi bölmeye çalışanların kafasına iner. Vatandaşlarımız rahat olsun. "
 
AK PARTİ VAATLERİ
 
Albayrak, Ak Parti vaatleri için "Bunun arkasında bir matematik var. 13 yıldır nasıl bir bütçe disiplini varsa bundan sonra da öyle olacak" dedi. 
 
Albayrak şunları söyledi: "Belirsizlik ortamı ortadan kalktı. 12, 13 yıldır uyguladığımız bir plan var, reçete var, program var. Bugün itibarıyla bence bunun basit ayağı vaatler kısmı. Halkımız rahat olsun. Hem ikramiyeler açısından, hem müteşebbislerin önünün açılması açısından hem asgari ücret, hem emekliler... 200 günlük, plan detaylı kurmay arkadaşlar çalışıyor. Bütün bu süreçlerle müdahiliz.  Herkesin bir ekip ruhuyla çalıştığı bir sinerji var. Bazı kalemlerden kısıp bazı kalemlerden artırılıp bütçe dengesiyle bu çözülecek. Toplumsal katkı olarak, harç olarak, gelir, gider olarak finansal fon noktasında bunları karşılayacaksınız. Kolay tarafı bu, zor tarafı değil. 
 
CAN ALICI NOKTA EKONOMİK MODEL
 
Asıl can alıcı nokta. Türkiye'nin, bundan sonraki süreçte bir ekonomik model. Türkiye dünyayla entegre bir ülke. Türkiye, iş tutuş şekliyle, geliştirdiği enstrüman altyapısıyla,  özellikle özel sektör, KOBİ'ler, ihracatçı, üretici özelinde Türkiye'nin tekrardan reel sektörü mevcut yaşanabilecek bir küresel fırtına, önümüzdeki dönemde yaşanabilecek bu tip süreçlere ne kadar hazırız. Bürokratik olarak, bağımsız kurullar olarak. Ne kadar sıkı tedbirler, birlik beraberlik içinde alacağız.
 
Buna dayalı yeni reçeteler üretmek. Artık ezberlerin tekrarlandığı bir ekonomik iklimde değiliz. Özellikle 2008 ekonomik krizinden sonra dünyadaki hiçbir ülke bugüne kadar ki finansal sorunlara aynı finansal aynı çözümler üreterek yaklaşmıyor artık. Bugün yeni bir süreçten bahsediyoruz. Rekabetin koşullarının değiştiği bir iklimdeyiz. Bugün üretici rekabetçi bakış açısıyla başarılı olan ülkelerin önünün daha fazla açıldığı bir süreçten bahsediyoruz.  Çok daha farklı metotların, çözüm süreçlerinin işin içine dahil edilmesi gerektiği bir dönemden bahsediyoruz. Burada bahsettiğimiz bir toplumsal gelir düzeyi özelinde, özel sektör, bankacılık sektörü üzerindeki domine bir piyasa sürecini daha dengeli bir iklime taşımak. Bunun özelinde 2 yıldır piyasalarda faiz artışlarının doğurduğu maliyetlerin yükseldiği ve yatırımın yavaşlamaya başladığı ve bundan dolayı istihdamın azaldığı bir iklimde mikro ve makro düzenlemelerin geliştirilmesi gerektiğinden. Onun dışında kurumlarımızın küresel anlamda yaşanabilecek dalgalanmalarına karşı benzer methodları değil farklı methodları da kenarlarında, masalarında hazırlayıp ne tür müdahalelerle bu süreçlerin altında kalkabilmeyi, bunlardan bahsediyoruz. Eskisi gibi 'Piyasalarda dalgalanma var faiz artıralım, enflasyon düşsün'. Bu ezberlerden farklı ezberler üretilmesi gerektiği bir süreçten. Bugün Brezilya, Hindistan aynı kriz noktasında farklı müdahalelerle farklı neticeler aldı. Bugün çok farklı bir süreç var. 
 
Albayrak bundan sonraki süreç için de şunları söyledi: "İstikrarın en önemli hususu, spekülasyona daha az maruz kalıyorsunuz. Bu seçim sonuçlarının en büyük avantajı bu. Türkiye'nin bu süreçte çok ciddi mesafe katetmesi gereken önünde projeler var. AK Parti bugüne kadar çok başarılı işler yaptı. Bunu çok daha yukarı taşıyacağı bir dönem geldi"