AK Partili isimden AK Parti'ye sert sözler

AK Partili isimden AK Parti'ye sert sözler
Güncelleme:

Son dönemde AK Parti iktidarına yönelik eleştirileriyle dikkat çeken AK Parti eski Milletvekili ve parti MKYK üyesi Şamil Tayyar bu sefer de iktidarın attığı yeni ekonomi adımlarını eleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan dün akşam saatlerindeki açıklaması şöyleydi: “Vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir” dendi.

 Ancak senedin ne vadesi ne de getirisi belli. Bakanlığın açıklaması sonrası birçok yurttaş ve ekonomist çalışmayı anlaşılır olmamakla eleştirdi.

‘Eleştirenler biri de AK Partili Tayyar oldu. Tayyar kişisel sosyal medya hesabından şunları dedi: ”Dün gece ekonomide çok kritik kararlar açıklandı. Herkes Google yardımıyla yazılı açıklamaları tercüme etmeye çalışıyor. Şu ana kadar karar mekanizmasındaki tek yetkili çıkıp tartışmalara açıklık getirmedi. Üzgünüm!”